Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Najčistejše zobe imajo učenci 4. in 5. razreda POŠ Sveti Florijan in 5. c OŠ Šmarje pri Jelšah (foto)


Včeraj se je v telovadnici OŠ Šmarje pri Jelšah odvila zaključna prireditev tekmovanja za čiste zobke, ki je letos potekala v že 20. izvedbi. Majda Kramberger, izvajalka zobozdravstvene vzgoje v ZD Šmarje pri Jelšah, je ob tej priložnosti nagradila posamezne učence in kar 20 razredov, ki jih obiskujejo učenci z najčistejšimi zobmi.

Akcija “Čisti zobki” v Sloveniji poteka že 34. leto, na območju delovanja šmarskega zdravstvenega doma pa 20. Osnovno poslanstvo in vizija akcije je, da bi si otroci redno in natančno umovali zobe. Ob tem je v ospredju preverjanje čistoče zob, ki poteka enkrat mesečno, ko iz posameznega razreda preverijo čistočo petim naključnim učencem in jih ocenijo, skupno oceno pa razglasijo ob koncu šolskega leta.

cisti_zobki_os_smarje_2

Ob vsem tem pa se zobozdravstveni delavci seznanijo s stanjem zob pri posameznih učencih ter so pozorni na higieno ustne votline in zob. Krambergerjeva dodaja, da je higiena zob v prvi vrsti odvisna od staršev in njihovega odnosa do otrokovih zob, saj so starši tisti, ki morajo spodbujati in navajati otroke na čiščenje zob.  

Najčistejše zobe letos četrtošolci in petošolci, iz leta v leto stanje boljše pri posameznikih

V Šmarju so tudi letos na zaključek akcije povabili učence tistih razredov, ki so imeli najčistejše zobe ter jih nagradili s prireditvijo, kjer so se predstavili učenci 4. in 5. razreda POŠ Sveti Florijan in učenci I. OŠ Rogaška Slatina. Za smeh in vzdušje je poskrbel čarodej Toni, za posebno presenečenje pa je poskrbel Dejan Vunjak, ki se je ob tej priložnosti zavrtel s Krambergerjevo. 

Z najčistejšimi zobmi se v tem šolskem letu ponašajo učenci 4. in 5. razreda POŠ Sveti Florijan in 5. c OŠ Šmarje pri Jelšah. Poleg njih pa je nagrade prejelo še 24 učencev z najčistejšimi zobmi. Po besedah Krambergerjeve se število učencev s čistimi zobmi iz leta v leto povečuje.

cisti_zobki_os_smarje_3

Poleg omenjenih so se prireditve udeležili še učenci 3. in 4. razreda POŠ Mestinje, 3. razreda OŠ Bistrica ob Sotli, 3. razreda OŠ Podčetrtek, 5. razreda OŠ Rogatec, 2. b razreda II. OŠ Rogaška Slatina, 4. razreda POŠ Šentvid, 5. razreda POŠ Zibika, 2. razreda POŠ Kristan Vrh, 2. a razreda I. OŠ Rogaška Slatina, 5. razreda OŠ Kozje, 1. in 2. razreda POŠ Sladka Gora, 2. razreda POŠ Lesično, 3. in 4.  razreda POŠ Sveti Štefan, 5. razreda POŠ Kostrivnica, 3. razreda POŠ Pristava, 1. in 2. razreda POŠ Dobovec, 1. razreda POŠ Donačka Gora in III. OŠ Rogaška Slatina.

Vsi so prejeli praktične nagrade, za katere se lahko zahvalijo sponzorjem. Od generalnega sponzorja so vsi prejeli pasto za umivanje zob, ob tem pa še ravnilce ter nekaj ostalih praktičnih daril.

cisti_zobki_os_smarje_4

Dogodka so se udeležili tudi župan občine Podčetrtek Peter Misja, župan občine Rogatec Martin Mikolič, podžupanja občine Šmarje pri Jelšah Maja Špes, zobozdravstvene delavke ter nekateri drugi obiskovalci.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”677″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]eH

sola-voznje-polsi-klik