Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

KK Rogaška ostala brez prvega strelca in podajalca


Slatinski ljubitelji košarke v naslednji sezoni pod domačimi obroči ne bodo več gledali odličnega američana, Darwina Davisa jr.. 24-letni organizator igre bo namreč kariero nadaljeval v nemški Bundesligi, kjer bo oblekel dres Giessen 46ers.

Davis je bil v letošnji sezoni ob Šmarčanu Tadeju Fermetu glavni igralec KK Rogaška. Slatinčanom se je pridružil decembra 2015, po odhodu Matica Rebca v Krko. V povprečju je dosegal 16,3 točke in 5 podaj na tekmo, pomembno vlogo pa je odigral tudi v finalu državnega prvenstva, kjer je bilo njegovo povprečje celo 20,7 točke na srečanje. Kot vemo, njegova strelski prispevek ni zadostoval za prvi slatinski naslov državnih prvakov v košarki.

“Davis je hiter, dinamičen igralec, povrh pa še dober strelec. K nam prinaša vse, kar želimo z ekipo poosebljati naslednjo sezono,”  je za portal fnp.de povedal trener 46ersov Ingo Freyer.

Ekipa Giessen 46ers sicer lansko leto ni videla končnice nemške Bundeslige, saj so s 15 zmagami in 17 porazi obstali na devetem mestu.

carraro-free-polsi