Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti slavnostno ob okrogli obletnici delovanja


30-letnico delovanja so pri Karate klubu Kozjansko in Obsotelje zaznamovali s svečano akademijo. Klub je bil uradno ustanovljen leta 1987 in od tedaj se redna vadba z veliko entuziazma izvaja vse do danes in verjamemo, da tudi v prihodnje.

Klub članom nudi obliko vadbe, s katero si razvijajo psihofizične sposobnosti, učijo samoobvladovanja in discipline, razvijajo koncentracijo, ravnovesje med telesom in umom ter samospoštovanje do samega sebe in sočloveka. Izvajajo vse tri segmente načina vadbe tako, da spoznavajo karate kot borilno veščino, šport ali rekreacijo. Klub je član nacionalne Karate zveze Slovenije (KZS), od leta 2014 pa tudi član Športne zveze Rogaška.

S kimoni tudi v KC

karate_30_let_2017_povezovalkaPrireditev se je pričela z špalirjem pred vhodom v dvorano, katerega so sestavljali trenutno aktivni člani kluba. Le ti so se predstavili tudi, ko so se ob pričetku športno-kulturnega programa, ob zvoku koračnice zvrstili skozi dvorano do odra, s čimer so odprli prireditev.

Tako je ob zvokih slovenske himne, ki jo je odpel Mepz Vinea iz Kozjega in na športni pozdrav publiki trenerja in državnega sodnika Zdravka Romiha čakalo veliko število aktivnih članov, ki so bili oblečeni v kimona.

Vse navzoče je pozdravila in vodila rdečo nit o zgodovini, značilnostih in uspehih kluba vse do konca napovedovalka in aktivna članica, Anja Rajgl.

Prav tako je navzoče ob začetku pozdravil in se jim zahvalil, ter povedal nekaj besed o tem lepem športu glavni trener in predsednik kluba Miha Romih. Za njim je delo kluba in trenerjev za govorniškim pultom pohvalil in jih pozval k uspešnem sodelovanju tudi v bodoče novoizvoljeni predsednik Karate zveze Slovenije, Borut Strojin.

Kot zadnji govornik, a za klub eden pomembnejših mož v zadnjih nekaj letih, je z govori na prošnjo in pobudo glavnega trenerja, zaključil župan občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič. Pohvalil je delo kluba, njegov način sodelovanja z občino in klubu seveda zaželel uspehe tudi v prihodnosti.

karate_30_let_2017_karateZa popestritev programa in predstavitev športa karate so poskrbeli karateisti, ki trenutno zastopajo klub na večjih tekmovanjih. Na prireditvi so bile predstavljene lokacije treningov, fotografije iz preteklih let, vrhunec večera pa je bil podelitev priznanj. Podelili so jih vsem, ki so pomagali pri organizaciji  pomembnega dogodka, državnega prvenstva 2016, ki ga je jubilejni klub v sodelovanju KZS Slovenije organiziral v športni dvorani v Podčetrtku, sponzorjem, prostovoljnim delavcem kluba, tekmovalcem različnih rangov preteklega in sedanjega obdobja.

Na koncu so posebna priznanja prejele tudi občine, v katerih klub deluje, in so mu v vseh teh letih v oporo in vsestransko pomoč – občina Kozje, Podčetrtek, Šmarje pri Jelšah in Rogaška Slatina, ki je bila s strani kluba deležna posebne zahvale, saj je sodelovala in pomagala članom kluba pri pripravi tako pomembne obletnice.

Prireditve se je udeležilo kar nekaj pomembnih oseb: županov, gospodarstvenikov, ravnateljev, sodnikov, trenerjev drugih klubov in vseh ostalih, saj so bili klubu v njegovih 30 letih delovanja v oporo in pomoč in upamo na uspešno sodelovanje tudi v bodoče.

karate_30_let_2017_nagrajenciPreden je sledil neformalni del prireditve – slavnostna torta in zakuska v avli Kulturnega centra, ni šlo brez tega, da bi izpostavili zgodovinski uspeh kluba iz lanskega leta, ko je Karte Klub Kozjansko in Obsotelje po besedah glavnega trenerja dosegel svoj vrhunec. Že drugič zapored je v Podčetrtku poskrbel za odlično organizacijo državnega prvenstva, tekmovalci pa so med 52 sodelujočimi klubi iz cele Slovenije ime našega kluba ponesli prav na vrh in Karate klub Kozjansko in Obsotelje je bil iz strani Karate zveze Slovenije imenovan za najboljši klub v Sloveniji na državnem prvenstvu za leto 2016.

Da bi take uspehe nizali še naprej, si želijo vsi aktivni člani v klubu in se ob tej priložnosti zahvaljujejo vsakemu posamezniku, ki je dodal svoj kamenček v mozaik uspeha in dobrega imena  Karate kluba Kozjansko in Obsotelje.

Miha Romih

pohod-boc2