Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Udar strele v Sedlarjevem, dve zaliti kleti v Rogaški Slatini, v Šmarju podrlo drevo


Včerajšnje neurje se je končalo s štirimi posredovanji gasilskih enot.

Ob 19.22 je zaradi udara strele zagorelo ostrešje stanovanjske hiše v Sedlarjevem, občina Podčetrtek. Posredovali so gasilci PGD Imeno, Podčetrtek, Polje-Sedlarjevo, Pristava pri Mestinju in Sela-Verače-Virštanj, ki so požar omejili in pogasili, s termo kamero pregledali objekt, ga prezračili ter s folijo prekrili okoli 30 kvadratnih metrov strehe.

V požaru je bilo poškodovanega okoli 30 kvadratnih metrov ostrešja in okoli 35 kvadratnih metrov bivalnih prostorov. Prav tako je bila poškodovana električna napeljava v objektu.

Ob 19.37 je v Spodnjem Negonju, občina Rogaška Slatina, meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Rogaška so izčrpali okoli 10 kubičnih metrov meteorne vode.

Ob 20.04 je na Celjski cesti v Rogaški Slatini meteorna voda zalila garažno hišo. Gasilci PGD Steklarna so izčrpali 5 kubičnih metrov meteorne vode in očistili parkirno površino.

Ob 20.58 je močan veter na Rogaški cesti v Šmarju pri Jelšah podrl drevo na cestišče. Gasilci PGD Šmarje pri Jelšah so odstranili in razžagali drevo ter očistili cestišče

*foto: PGD Rogaška Slatina

polovicka_celje_klik