Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku se je odvil 3. festival vina in čokolade (foto, video)


V Večnamenski dvorani Podčetrtek se je minulo soboto odvil že tretji festival vina in čokolade. Na kar šestdesetih stojnicah so lahko obiskovalci vse do večernih ur degustirali in kupovali sladke dobrote ter žlahtno kapljico, tudi letos je dogodek spremljal bogat program. 

Po uvodni predstavitvi vinarjev in čokoladnic iz Slovenije, ki so se letos udeležili festivala, so se predstavile državne prvakinje v Twirlingu iz Mažoretnega kluba 5 Elementov iz Slovenske Bistrice. Sledil je otroški program z Damijano Golavšek, nato pa nastop Društva godbenikov Šmarje pri Jelšah z uradno otvoritvijo festivala. Tega so z vinom iz čokoladnega soda odprli podčetrteški župan Peter Misja, direktor Turizma Podčetrtek Boštjan Misja, direktor KZ Šmarje Vinko But in drugi.

festival_vina_in_cokolade_2017_2

Po uradnem odprtju je sledil nastop Pihalnega orkestra GŠ Rogaška Slatina, skoraj istočasno pa se je pričela slaščičarska delavnica z Gorazdom Potočnikom. Ob 14. uri se je odvil dobrodelni tek za pomoč pacientom z »bulozno epidermolizo« s startom pri Kulinaričnem šotoru, naslovljen “Prehodi kilometre v mojih čevljih”.

Še pred zaključkom dobrodelnega teka je sledil nastop Harmonikarskega orkestra GŠ Rogaška Slatina in predstavitev Županovega vina Občine Podčetrtek za leto 2017. 

Županovo vino je letos z Domačije Štraus-Kramer

V sklopu festivala so tudi letos razglasili protokolarno darilo Občine Podčetrtek oz. županovo vino za leto 2017. Letošnje županovo vino, s katerim bo župan občine Podčetrtek Peter Misja na različnih priložnostih predstavljal domači kraj, so pridelali na Domačiji Štraus-Kramer.

Najboljša čokoladnica in vino letos iz domače občine

Tudi letos pa so radijci Štajerskega vala s pomočjo obiskovalcev izbirali najboljše med odličnimi, torej najboljšo čokoladnico in vino. Obiskovalci so za najboljšo čokoladnico izbrali Čokoladnico Olimje, najboljše vino pa je pridelala Domačija Štraus-Kramer, ki se je letos okitila z nazivom Županovo vino.

Do zaključka letošnjega festivala je nastopil še Andrej Černelč, tudi letos pa so razglasili naj čokoladnico in naj vinsko hišo letošnjega festivala. Na oder je stopila še Nina Pušlar, s koncertom pa so letošnji festival zaključili člani skupine Šeni Šeni.

Na festivalu smo poleg županov sosednjih in drugih občin srečali še gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, nekdanjega ministra in sedanjega evropskega poslanca Franca Bogoviča idr.
Na festivalu smo poleg županov sosednjih in drugih občin srečali še gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, nekdanjega ministra in sedanjega evropskega poslanca Franca Bogoviča idr.

Skozi celoten dan pa je tudi letos organiziran prevoz s turističnim vlakcem izpred prireditvenega prostora v Olimje do lokalnih ponudnikov. Obiskovalci so tako deležni celostne ponudbe posameznih ponudnikov, ki jo lahko okušajo in se razvajajo z degustacijami, ki so jih ponudniki pripravili.

Pred kamero smo povabili direktorja Turizma Podčetrtek Boštjana Misjo, ki nam je zaupal prve vtise z letošnjega festivala, njegovo poslanstvo ter izpostavil popoldansko dogajanje na festivalu:

 

Vabljeni k ogledu galerije fotografij s prvega dela letošnjega festivala. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”658″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]smarski-bregi-polsi