Šmarje pri Jelšah: županovo vino 2017 je sauvignon vinogradnika Andreja Tratenška

26. 5. 2017 9:12

Sinoči je v prostorih Društva vinogradnikov in kletarjev Trta v Šmarju potekal že 16. izbor za “Županovo vino”. Tokrat je več kot trideset ocenjevalcev izbiralo med dvanajstimi vzorci, največ glasov in s tem naziv Županovo vino 2017 je prejel sauvignon vinogradnika in vinarja Andreja Tratenška.

Županovo vino, status protokolarnega vina za različne priložnosti, je namenjeno promociji šmarske občine. Tudi tokrat so za izbor poskrbeli člani Društva vinogradnikov in kletarjev Trta Šmarje pri Jelšah in je prvič potekal v njihovi “bazi”, v prostorih društva.

Pred samim ocenjevanjem sta zbrane nagovorila in pozdravila predsednik Društva vinogradnikov in kletarjev Trta Jani Vreže ter župan občine Šmarje pri Jelšah Stanislav Šket. Sledilo je ocenjevanje oz. zbiranje županovega vina, vin letnika 2016.

1-dsc_0304

Vina, letos je bilo 12 vzorcev, so ocenjevali člani občinske uprave, občinski svetniki, člani Trte, predstavniki medijev in nekateri drugi gostje. Med letošnjimi vzorci so bili štirje laški rizlingi, trije chardonnayi, dva renska rizlinga, sva sauvignona in traminec.

Po razglasitvi letošnjega županovega vina je sledilo druženje ob hrani in okušanju vin.

eH

dan-77-polsi-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X