Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinski košarkarji izgubili prvo polfinalno tekmo Lige Nova KBM


Košarkarji Zlatoroga iz Laškega so v prepolni dvorani v Rogaški Slatini tesno premagali domačine in si ustvarili veliko prednost pred povratno tekmo na domačem parketu.

Za ohranitev možnosti za preboj v finale 1. slovenske košarkarske lige morajo Slatinčani sedaj dobiti torkovo tekmo v Laškem.

Laščani so bili pred domačimi navijači v slatinskem hramu košarke vseskozi boljši za odtenek nasprotnik in z izjemo uvodnih 2:0 vodili skozi vso tekmo. Resda nikoli z več kot sedmimi točkami prednosti, a reševal jih je odličen skok v napadu in slaba realizacija domačih košarkarjev pri metu za 3 točke – zadeli so namreč samo 4 od 18 poskusov.

Gostje iz Laškega Slatinčanom enostavno niso pustili, da bi se razigrali oz. na koncu domača zasedba nikakor ni uspela zadeti odprtih metov. Še najbolj razpoložena sta bila oba Američana: Taylor Johns z 18 točkami in Darwin Davis s 13 točkami. Letos sicer odlični Tadej Ferme jih je dodal 11, z metom za 3 točke 2/7.

V končnici tekme se je Rogaška sicer približala na dve točki zaostanka (66:68), a moči oz. natančnosti za preobrat ni zmogla.

Če se želijo Slatinčani še drugič v svoji zgodovini uvrstiti v finale državnega prvenstva, jih zdaj čaka težka naloga. Četo trenerja Aleša Pipana bodo morali premagati na njihovem domačem parketu v Laškem. Tekma bo v torek ob 18. uri, serija pa se igra na dve zmagi.

ROGAŠKA : ZLATOROG LAŠKO 66:72 (20:22, 10:13, 20:16, 16:21) [0:1]
Johns 18 (8 skokov), Davis 13, Ferme 11 (5 podaj), …; Špan 17, Barič 16 (6 podaj), Durnik 12, ….

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Tekmo smo odprli mlačno in pustili košarkarjem Zlatoroga, da se razigrajo. V prvem polčasu smo storili zgolj šest osebnih napak in gostom dovolili devet napadalnih skokov. V drugem polčasu smo se razigrali in se začeli približevati. Ob koncu tekme smo zgrešili odprt met za priključek, Zlatorog pa je prišle do zaslužene zmage. Vprašati se je potrebno, kako smo lahko Zlatorogu dovolili 17 točk po napadalnem skoku.”

Aleš Pipan, trener Zlatoroga: “Moji fantje so prikazali zelo dobro predstavo, hkrati pa jim čestitam tudi za zmago na tej prvi tekmi polfinala Lige Nova KBM. V napadu so pokazali veliko mero strpnosti, zelo dobro pa so odigrali tudi v obrambi. Dobili smo tudi skok, kar je na koncu odločilo tekmo.”

*foto: KK Rogaška

smarski-bregi-polsi