Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 21. 5. 2017


ZASEG VOZILA

Dne 15. 5. je patrulja v kraju Kozje ustavila in kontrolirala voznika osebnega vozila za katerega se je v postopku izkazalo, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bilo vozilo zaseženo. Na pristojno sodišče pa je bil podan obdolžilni predlog.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM TER ZASEG VOZILA

Dne 16. 5. je na PP Šmarje pri Jelšah poklical občan ter povedal, da je v kraju Buče udeležen v prometni nesreči, pri čemer je povzročitelj s kraja pobegnil. Slednjega je kmalu patrulja izsledila ter ugotovila, da je vozil vozilo, čeprav ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bilo vozilo zaseženo. Zoper kršitelja smo sodniku za prekrške podali obdolžilni predlog zaradi kršitev določil ZPrCP-1.

LAŽNA NAZNANITEV PREKRŠKA

Dne 16. 5. je na OKC PU Celje poklical občan ter naznanil, da mu je znanec poškodoval poštni nabiralnik ter mu nato po dvorišču razmetal pošto. Patrulja je preverila okoliščine naznanjenega dogodka ter ugotovila, da si je občan dogodek izmislil. Zaradi navedenega mu je bil izdan plačilni nalog. Ker je bila občanu globa očitno prenizka, je dogodek dne 17. 5. prijavil še enkrat. Tudi tokrat mu je bil zaradi lažne naznanitve izdan plačilni nalog.  

DELOVNA NEZGODA

Dne 16. 6. smo bili obveščeni, da je v ZD Šmarje pri Jelšah iskal zdravniško pomoč delavec, ki bi se naj lažje telesno poškodoval pri izvajanju del v kompleksu Term Olimia. Na kraj so odšli policisti, ki so opravili ogled kraja delovne nezgode ter zbrali obvestila. O zadevi bodo pisno obvestili Okrožno državno tožilstvo v Celju.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Dne 17. 5. smo bili obveščeni, da je neznani voznik pri Abanki v Šmarju poškodoval parkirano vozilo, nakar je s kraja odpeljal. Policisti so opravili ogled kraja ter bodo povzročitelju izdali plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA Z MAT. ŠKODO

18. 5. je patrulja v naselju Lesično obravnavala prometno nesrečo z udeležbo dveh vozil. V prometni nesreči do katere je prišlo zaradi nepravilnega srečevanja, ni bil nihče telesno poškodovan. Povzročitelju pa je bil na kraju izdan plačilni nalog. 

VLOM

19. 5. je bilo v kraju Šerovo vlomljeno v stanovanjsko hišo, pri čemer je storilec vstopil v notranjost, vendar pa ni ničesar odtujil. Policisti o kaznivemu dejanju in storilcu, še zbirajo obvestila ter bodo zoper slednjega izpisali kazensko ovadbo, ki jo bodo posredovali na ODT.   

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Dne 21. 5. je na PP Šmarje pri Jelšah poklicala medicinska sestra iz ZD Šmarje pri Jelšah ter naznanila, da se je pri njej zglasil občan, ki se je kot sopotnik poškodoval v prometni nesreči. Policisti so z zbranimi obvestili ter ogledom kraja PN ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo v kraju Preloge pri Šmarju, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, pri čemer je povzročitelj trčil v drevo. Na kraju mu je bil izdal plačilni nalog.

STRELJAL S PLAŠILNO PIŠTOLO

Dne 19. 5. je bila PP Šmarje pri Jelšah, obveščena, da je prišlo do spora med članom PGD Podčetrtek ter občanom, saj je slednjega motilo delovanje hladile komore, ki so jo gasilci zaradi izvedbe javne prireditve postavili na parkirno površino pred zgradbo PGD Podčetrtek. Pri tem je občan člana PGD odrinil, ga močno prijel za roko ter enkrat v zrak ustrelil s plašilno pištolo. Na kraju so policisti občanu pištolo z nabojnikom zasegli. Zaradi kršitve določil po ZJRM-1 po čl. 6/1 so mu izdali plačilni nalog. Zaradi kršitve čl. 11/2 ZJRM-1 pa bodo na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.  

POŠKODOVALI MU VOZILO

Dne 21. 5. se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasil občan iz Šmarja ter naznanil, da mu je neznani storilec tekom noči s trdim predmetom poškodoval njegovo parkirano vozilo. Policisti so od občana zbrali obvestila ter opravili ogled kraja. Zoper storilca bodo izpisali kazensko ovadbo.

 

Pripravil: David IRGOLIČ, višji policist III

 
Iztok PINTER

KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE

Višji policijski inšpektor II

dan-77-polsi-klik