Novi šmarski zavod ima direktorico, namesto naravnega kopališča klasični bazen

17. 5. 2017 21:49

Grobelčanka Melita Bevc je na današnji seji občinskega sveta Šmarje pri Jelšah dobila soglasje svetnikov za vodenje novo ustanovljenega Zavoda za turizem, šport in mladino. Ideja naravnega kopališča v Šmarju je dokončno ovržena, odločitev o novem bazenu pa bo odvisna tudi od stroškov.

Znani tudi prejemniki plakete in priznanj občine Šmarje pri Jelšah.

44-letna ekonomistka Melita Bevc je po večini ne Svetu zavoda dobila tudi podporo šmarskih svetnikov, da zagrize v ambiciozen projekt Zavoda za šport, turizem in mladino. Upravičena bo še do enega sodelavca na izbranem strokovnem področju, pod zavodom pa bo deloval tudi režijski obrat za urejanje okolja.

Ob izvolitvi ji je čestital tudi župan Stanko Šket in ji zaželel uspešno delo.

Občinski svetniki pa so si na seji ogledali tudi idejno zasnovo novega  novega (klasičnega) bazena. Posebna komisija je namreč ovrgla idejo o naravnem kopališču kot iz večih vidikov neustrezno. 

Z uresničitvijo naložbe bi v kraj pridobil nove športno-rekreacijske površine (npr. kolo park). Ocena celotne naložbe , nekaj več kot 700 tisoč evrov, se sicer  večini svetnikov zdi razmeroma visoka, zato so odločitev o bazenu preložili na naslednjo sejo, ko naj bi jim na vprašanja odgovoril še projektant iz podjetja API Arhitekti.

Znani pa so tudi prejemniki priznanj ob junijskem občinskem prazniku. Plaketo občine bo prejel Aleksander Jančič iz Mestinja, priznanji Dom upokojencev Šmarje pri Jelšaj in oktet Zibika, denarno nagrado pa Društvo godbenikov Šmarje pri Jelšah. Podelitev bo na osrednji slovesnosti 23. junija.

(vir foto: Facebook Občine Šmarje pri Jelšah)

ortenija-polsi-klik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
148 queries in 1,756 seconds.