Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju razglasili prostovoljce leta 2016 (foto, video)


V Šentjurju so sinoči razglasili in nagradili naj prostovoljce lanskega leta. Tudi letos so sta organizatorja, Občina Šentjur in tamkajšnji mladinski center, po različnih starostnih kategorijah nagradili tiste, ki so v letu 2016 najbolj izstopali.

Prireditev je potekala v sklopu Tedna zdravega mesta in Lokalne akcijske skupine za preprečevanje zasvojenosti z drogami in je v svoji dvanajsti izvedbi razglasila in nagradila skupno že okoli 200 prostovoljcev.

Irena Zevnik: prostovoljstvo se začne z majhnimi, vsakdanjimi stvarmi

Po odigrani uverturi Mladinskega pihalnega orkestra Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur, je zbrane nagovorila letošnja slavnostna govornica Irena Zevnik, lanskoletna prostovoljka občine Šentjur, ki dela z otroki in mladino. V nagovoru je izpostavila pomen in širino prostovoljstva, ki, tako Zevnikova, ni v velikih stvareh, temveč v majhnih, vsakdanjih. 

Po besedah Zevnikove se prostovoljstvo začne z nasmehom ob pozdravu. In se stopnjuje, dokler ne preide posamezniku ali skupini v kri. Zanimivemu in poučnemu razmišljanju, kaj je prostovoljstvo, kje se prične, lahko prisluhnete tukaj:

 

Župan mag. Marko Diaci ponosen na številne prostovoljce

prostovoljec_leta_2016_sentjur_2Z odra je zbrane nagovoril tudi šentjurski župan Marko Diaci, ki je izrazil veselje nad dejstvom, da je v Šentjurju toliko prostovoljcev. “Prostovoljstvo je poleg vsega tistega, kar je že naštela gospa Irena Zevnik, tudi aktivnost, ki iz naših zaselkov naredi skupnost. Verjamem, da bo tako tudi naprej. V tej skupnosti nam bo namreč vsem skupaj lažje in lepo bivati,” je zaključil nagovor Diaci ter čestital vsem letošnjim dobitnikom priznanj in pohval. 

Tudi letos kopica priznanj in pohval

Priznanje za prostovoljca do 18 let je za nesebično pomoč sošolcem prejel Miha Šekoranja iz Ponikve, učenec OŠ Blaža Kocena Ponikva. Priznanje za prostovoljca od 19 do 30 let pa je prejel vsestranski specializirani gasilec Denis Kukovič iz Brezja pri Slomu.

Priznanja za ekipo prostovoljcev od 31 let so prejeli avtorji knjige Blagovna, Jože Rataj, dr. Viktor Majdil in Zinka Drešček. V tej kategoriji sta priznanje prejeli še Gabrijela Križnik iz Loke pri Žusmu (za vzorno in kontinuirano delo v svojem bivalnem okolju), zahvalo ob življenjskem jubileju za prostovoljno delo v različnih dejavnostih, pa je v obliki priznanja prejela še članica Kulturnega društva ženski pevski zbor skladateljev Ipavcev Šentjur Jožica Pavlina Vouk.

Priznanje za prostovoljko od 31 let, ki dela z otroki in mladino, pa je prejela upokojena učiteljica Anica Čede iz Dramelj, ki je z dušo in srcem še vedno predana gledališkemu delu in ustvarjanju z otroki. 

prostovoljec_leta_2016_sentjur_3

Pohvale pa so prejeli: Neja Žogan (OŠ Blaža Kocena Ponikva), Veronika Kolar (Društvo podeželske mladine Šentjur), skupina prostovoljk projekta Starejši za starejše za boljšo kakovost življenja (Društvo upokojencev Šentjur), Vida Žerjav in Sonja Mastnak (Dom starejših Šentjur), Mirjana Aužner in Tatjana Lesnika (Občinska zveza prijateljev mladine Šentjur).

Pred kamero smo povabili Gabrijeli Križnik, Jožico Pavlino Vouk in Denisa Kukoviča, ki so nam strnili misli ob prejemu priznanj in delili svoje občutke in videnje prostovoljstva:

 

Vabljeni tudi k ogledu fotografij s prireditve.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”635″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]crnogorac-polsi-klik