Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Štirje Šmarčani na odru Viktorjev, trije domov s prestižnim kipcem


Šmarčani od nekdaj veljajo za ustvarjalne ljudi, le njihovega talenta onkraj Smehovega in Halarjevega  brega pogosto niso znali prepoznati. A z novimi generacijami se tudi to spreminja.

Na sobotnih Viktorjih, prestižni prireditvi, na kateri podeljujejo nagrade za medijske presežke in dosežke v popularni kulturi, so se na odru dvorane portoroškega hotela Bernardin in pred ekrani TV Slovenija zvrstili kar štirje Šmarčani.

Natančneje, trije Šmarčani in Šmarčanka.

Nežnejšo in lepšo polovico šmarskega občestva je na Viktorjih predstavljala Neža Prah Seničar, voditeljica popularne mladinske oddaje Infodrom. Na tem gala dogodku nikakor ni novinka, saj je bila pred leti že nominirana za najbolj obetavno medijsko osebnost. Takrat ji je viktor spolzel iz rok, a ne tudi v drugo, ko ga je, skupaj z ekipo, prejela za najboljšo otroško ali mladinsko TV oddajo.

Iz Šmarja se je v svet že zelo zgodaj podal Kristijan Guček in v tem času naredil zgledno igralsko kariero, tako na gledaliških odrih kot v filmu in TV serijah. Ta čas blesti v vlogi zapeljivca Tonija v priljubljeni seriji Ena žlahtna štorija. In prav slednja je v soboto dobila viktorja za igrano TV oddajo ali TV film.

Poznamo ga kot šaljivca iz Male Pristave, a Aleš Novak je tudi poln ustvarjalnih podjetniških idej, s katerimi je od video blogov (vlogov) v okviru projekta Z nule na milijon prodrl vse do najbolj gledane slovenske televizije POP TV. Tam kot sovoditelj oddaje na zabaven in inovativen način preizkuša izdelke mladih podjetnikov in prav oddaji Štartaj Slovenija je bil dodeljen viktor za posebne dosežke.

Edini Šmarčan, ki je v soboto portoroški oder zapustil brez viktorja, je bobnar Igor Peter Orač, pa še to zgolj zato, ker z bendom niso bili v konkurenci. Mi2 so zbrani medijski in estradni smetani zaigrali svoj nov komad Lanski sneg, ko pa bodo enkrat med nominiranci za glasbenega viktorja, bo Šmarje osvojilo še četrtega. Rogatec bo s Tončem, Dimekom, Srajco in Flikom rezultat lahko le izenačil.

Vse štiri šmarske predstavnike na Viktorjih 2017 lahko vidite na zgornji fotografiji. In ker so Šmarčani bolj skromne narave in se ne hvalijo preveč radi, so pred teleobjektivom pokazali zgolj dva prestižna kipca. Da ne bi kdo rekel, da se “vun mečejo.”

Čestitke vsem tudi s strani ekipe Kozjansko.info ter, verjamemo, tudi naših bralcev!

R. Č.

(vir foto: Facebook)

festival-cokolade-polsi-klik