Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Letošnja novost Šentjurjevega je šentjurska soba pobega


Prihodnje dni se bo v Šentjurju večina življenja podredila sklopu prireditev ob prazniku tamkajšnjega zavetnika. 27. Šentjurjevo se bo jutri začelo z akademijo ob prazniku Mestne skupnosti Šentjur in koncertom domače zasedbe Flapjacks. Najbolj živahno bo v starem trškem jedru, Zgornjem trgu, v soboto. Vse skupaj se bo končalo drugega maja z etno koncertom.

V primeru Šentjurjevega gre za največjo in najbolj množično turistično prireditev na Šentjurskem. 

Letošnjo prireditev sta predstavila Jure Raztočnik, predsednik MS Šentjur, in Marko Diaci, župan Šentjurja
Letošnjo prireditev sta predstavila Jure Raztočnik, predsednik Mestne skupnosti Šentjur, in mag. Marko Diaci, župan Občine Šentjurj

Petkovo dogajanje v Zgornjem trgu bodo organizatorji po nekaj letih začeli z društveno tržnico, ki bo pospremila postavljanje mlaja, potem pa bodo na svoj račun prišli vinarji, saj bodo podelili priznanja najboljšim, razglasili pa tudi šentjurska protokolarna vina. Mladina bo zvečer angažirana na Šentrocku, ki ga bo drugo leto zapored gostilo parkirišče za občinsko upravno stavbo, glavni gostje pa so po treh letih Mi2.

Osrednji dan Šentjurjevega ostaja sobota, ko svoja mesta zavzamejo tudi sejmarji, ki bodo svoje izdelke, ponujali tudi udeležencem Jurjevega pohoda in Jurčkovanja. Letošnjo kuho kisle župe so poverili predstavnikom pevskih zborov, po poldnevu pa se bosta zvrstila festival odraslih folklornih skupin, tekmovanje v vlečenju vrvi ter Šentjurjeve igre. Zvečer je na sporedu tradicionalna revija narodnozabavnih ansamblov in veselica z ans. Simona Gajška. 

Nedelja je namenjena maši v čast farnega zavetnika, v sredo pa se bodo pevski zbori zbrali na tradicionalni Šentjurjevi reviji. Praznični četrtek bo živahno na železniški postaji, kjer so srečanje starodobnikov

V Zgornjem trgu se bo znova pojavil tudi sam Gustav Ipavec, za en evro pa si bo moč privoščiti tudi panoramsko vožnjo s cestnim vlakom. Čast uvajanja letošnje novitete rešuje Mladinski center Šentjur, ki bo v galeriji Zgornji trg organiziral šentjursko obarvano sobo pobega.

sentjurjevo_2017