Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

22. festival Slovenska polka in valček 2017 v Podčetrtku (foto, video)


V Večnamenski športni dvorani Podčetrtek se je sinoči  odvil že 22. finale festivala Slovenska polka in valček. Tudi tokrat se je predstavilo dvanajst ansamblov s skupno šestimi polkami in šest valčki. Gostitelja večera sta bila Darja Gajšek in Blaž Švab, dogodka seje udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Po glasovanju poslušalcev in gledalcev sta največ glasov prejela polka ansambla Storžič (Ta nagajivi čas) in valček ansambla Glas (Kdor srcu sledi). Nagrado sta jim podelila župan občine Podčetrtek Peter Misja in predsednik države Borut Pahor. Za najboljšo skladbo v celoti je žirija nagrado podelila Ognjenim muzikantom in Tjaši Hrovat za skladbo Če bi bil danes. Nagrado zmagovalcu je podelil predstavnik strokovne komisije Igor Podpečan.

polka_in_valcek_podcetrtek_2

Na festivalu so poleg nagrajenih ansamblov nastopili še ansambli Unikat, Mladi korenjaki, Skupina Zaka’ pa ne, Narcis, Juhej, Tik-tak, Kvintet, Akordi in Šepet.

Letošnji festival je poleg dobre glasbe zaznamovala tudi odlična in domiselna scena. Rdeča nit spremljevalnega programa pa je bila 80-letnica Franca Šegovca iz ansambla Štirje kovači. Med reklamnimi bloki je tudi letos obiskovalce v dvorani zabaval stand up komik Aleš Novak.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”636″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]crnogorac-polsi-klik