Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z območnega srečanja otroških gledaliških skupin v Šmarju (foto, video)


Včeraj se je v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah pod okriljem Javnega sklada za kulturne dejavnosti (OI Šmarje pri Jelšah) odvilo območno srečanje otroških gledaliških skupin Gledališki vrtiljak. Predstavili sta se dve dramski skupini in sicer gledališka skupina Malinovci iz OŠ Podčetrtek in Gledališki klub OŠ Šmarje pri Jelšah. 

Strokovni spremljevalec letošnjega srečanja oz. regijski selektor je bil slovenski igralec Bojan Maroševič, mladi igralci so se mu predstavili s predstavama Svetlane Makarovič Smradek in O. Laquerrejevo Revolucija v kraljestvu bombonov.

Podčetrtani navdušili s predstavo Smradek

Na Gledališkem vrtiljaku so po uvodnem nagovoru koordinatorja JSKD OI Šmarje pri Jelšah Davida Stupce prvi na oder stopili gostje, člani gledališke skupine Malinovci. S predstavo Smradek so odlično prikazali rdečo nit Makarovičevega poigravanja z idejo lepote in čistoče na eni ter umazanije in smradu na drugi strani.

gledaliski_vrtiljak_smarje_2017_2

V sicer klasičnem pravljičnem boju med dobrim in zlim se odlično uprizorili cvetlice in dišave na prvi ter muhe s svojim vodjo Smrdkom na drugi strani. Piko na i so dodali z zabavnim in dinamičnim posredovanjem zgodbe gledalcem, včeraj vrtčevskim otrokom in prvošolcem, dan poprej pa staršem in ostalim. Poleg petja in plesa so Podčetrtani navdušili še s kostumografijo.

Revolucija v kraljestvu bombonov s poučno noto

Šmarski osnovnošolci pa so se predstavili s predstavo Revolucija v kraljestvu bombonov. Kar osemnajst učencev višjih razredov si je za izbirni predmet izbralo Gledališki klub, preko katerega so spoznavali gledališče kot dejavnost, igrali, improvizirali, pisali dramska besedila in ostalo.

Z dinamično in zabavno igro, odlično kostumografijo in glasbeno-plesnimi vložki so se izkazali tudi Šmarčani, ki so večkrat nasmejali obiskovalce, glavnina katerih je bila šmarskih osnovnošolcev. 

gledaliski_vrtiljak_smarje_2017_3

Še pred nastopom je Stupica omenil, da s predstavo želijo poleg gledališkega izražanja posredovati in spomniti na sladkorno bolezen, v njej kot osrednji lik nastopa deklica s sladkorno boleznijo. 

Po predstavah pogovor z regijskim selektorjem

Strokovni spremljevalec in regijski selektor Bojan Maroševič.
Strokovni spremljevalec in regijski selektor Bojan Maroševič.

Po končanih predstavah je sledil pogovor igralcev in mentoric s strokovnim spremljevalcem in regijskim selektorjem Bojanom Maroševičem. Slednji je opozoril na nekatere napake, ob tem pa je mladim igralcem posredoval koristne nasvete.

V naslednjih dneh bo tudi jasno, če se je katera skupina uvrstila na Regijsko srečanje otroških gledaliških skupin, ki vodi naprej na zaključno Srečanje otroških gledaliških skupin Slovenije.

Vabljeni k ogledu insertov obeh nastopov ter galerije fotografij.

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”619″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]vojnik-polsi-klik-cvetje