Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vozniki pozor: zaradi del na šmarskih cestah možni zastoji


Vozniki in ostali udeleženci v prometu, ki ste se v zadnjih dneh vozili po cestah v šmarski občini, ste zagotovo opazili, da je na številnih odsekih oviran promet. Potekajo namreč gradnje okoli pol milijona vrednih naložb, za katere sta zagotovili denar država in občina, enemu projektu so se pridružile še Slovenske železnice.

Že nekaj časa je v teku ureditev železniškega prehoda in križišča Dol-Zibika, urejajo pa tudi križišče na Halerejevem hribu in pločnik v Završah.

Večina del končana do aprila, pločnik v Završah do poletja

Do predvidoma konca marca bo trajala polovična zapora ceste v Mestinju, na odseku Mestinje–Podplat, in sicer zaradi nadaljevanja izgradnje tretje faze kanalizacije. Promet bo v času zapore potekal izmenično enosmerno, zapora pa bo označena s semaforji.

Do predvidoma začetka aprila bodo zaključili z deli na Halerjevem hribu, kjer bo na 200-metrskem metrov na novo urejeno križišče, avtobusno postajališče, prehod za pešce, razsvetljava in pločnik. Promet bo v času del potekal izmenično enosmerno.

Do predvidoma sredine aprila pa bodo končana dela na križišču Dol–Zibika, kjer bodo zaradi ukinitve železniškega prehoda na novo izgradili 250 metrov dolgo nadomestno cesto. Preko železniške proge bodo podaljšali pločnik, dogradili pa bodo tudi manjkajočo povezavo kolesarske steze.

Nazadnje, predvidoma do poletja, pa bodo dela potekala v Završah, med Grobelnim in Šentvidom, kjer bodo zgradili nov pločnik, avtobusno postajo, na novo pa bodo vzpostavili cestno razsvetljavo. Tudi na tem odseku bo promet bo v času del potekal izmenično enosmerno.

sola-voznje-polsi-klik