Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vabimo na koncert Špele Pirnat (viola) in Tadeja Horvata (klavir) v Šentjur – brezplačne vstopnice


koncert-2V nedeljo, 19. marca 2017, ob 19. uri vas vabimo v veliko dvorano Ipavčevega kulturnega centra Šentjur, na koncert glasbenega abonmaja Allegro: Špela Pirnat (viola) in Tadej Horvat (klavir).

Izkušena komorna glasbenika violistka Špela Pirnat in pianist Tadej Horvat sta začela sodelovati v želji po skupnem ustvarjanju in koncertiranju. Violo in klavir sicer le redko slišimo na celovečernem koncertu.

Violistka Špela Pirnat (Akademija za glasbo v Ljubljani, razred prof. Mileta Kosija) je izobraževanje nadaljevala v Avstriji in ga zaključila z odliko (Celovec, prof. Saewon Suh). Vso svojo glasbeno pot se je izpopolnjevala pri uglednih profesorjih (J. Kussmaul, B. Westphal, W. Christ) doma in v tujini. Kot aktivna violistka, ki se spogleduje tako z orkestrskim, kot tudi s komornim in solističnim igranjem, je koncertirala v državah širom sveta. Je članica godalnega kvarteta Broken Strings Quartet (Arcus) in komornega godalnega orkestra Ljubljanski solisti, v orkestru SFK Euro Symphony pa deluje kot solo violistka. Kot solistka je večkrat nastopila s Hoffmeistrovim koncertom, z Bruchovo Romanco op.85; skladatelj Črt Sojar Voglar pa je zanjo napisal skladbo ”Viola na Duracell”, ki jo je krstno izvedla na glasbenem festivalu v La Croix Valmerju (Saint Tropez, Francija, 2014). Je ustanoviteljica, mentorica in vodja glasbene poletne šole ”Ars longa, Vita brevis”.

horvat-pir

Pianist Tadej Horvat je diplomiral na Akademiji v Ljubljani ter v Bernu zaključil specialistični študij klavirja. Kot solist je nastopal doma in v tujini ter uspešno sodeloval na državnih tekmovanjih. Med študijem je nastopal kot solist z različnimi slovenskimi in tujimi orkestri in med drugim v Gallusovi dvorani izvedel tudi slovensko noviteto – Koncert za klavir in orkester št. 2 v C-duru Janeza Osredkarja. V počastitev 20-letnega delovanja Slovenske vojske v samostojni Sloveniji je izvedel ljubljanski koncert za klavir in orkester Bojana Adamiča in na povabilo simfoničnega orkestra RTV Slovenija in dirigenta Simona Krečiča izvedel klavirski koncert št. 1 v Es-duru Franza Liszta. Prejel je Škerjančevo nagrado na SGBŠ in Prešernovi nagradi Akademije za glasbo ter Univerze v Ljubljani. Zaposlen je na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani kot profesor klavirja in korepetitor, postal pa je tudi asistent oz. višji strokovni sodelavec na ljubljanski Akademiji za glasbo.

Vstopnice lahko po ceni 10 € kupite v knjižnici Šentjur ali na spletu preko sistema mojekarte.si.

S KOZJANSKO.INFO NA KONCERT ŠPELE PIRNAT IN TADEJE HORVAT V ŠENTJUR BREZPLAČNO

Tokrat imamo na naši strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si za člane brezplačno (za cekine)  16 vstopnic za koncert

Še niste član Polovička.si? Registrirajte se brezplačno in prejeli boste 2 potrebna cekina za naročilo brezplačne vstopnice:

Kliknite tukaj:

horvat-koncert-polsi-klik