Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaško Slatino in Kozje obiskali partnerji iz Turčije


V prvem tednu v marcu je v Rogaški Slatini v sklopu mednarodnega Erasmus + projekta ˝Social Integration of Immıgrants Students by Using Drama Applications˝ potekal 4. mednarodni sestanek med slovenskimi in turškimi partnerji. V projektu, kjer koordinatorji prihajajo iz turškega mesta Denizli, sodelujejo kar štiri slovenske organizacije, in sicer Občina Rogaška Slatina, Ljudska univerza Rogaška Slatina, JVIZ I. OŠ Rogaška Slatina ter OŠ Kozje.

Partnerji iz Turčije in Slovenije pod vodstvom strokovnjakinje iz Univerze Pamukkale iz Denizlije razvijajo priročnik za učitelje, s pomočjo katerega bodo zaposleni v izobraževanju lahko integrirali uporabo različnih dramskih tehnik kot sredstvo za integracijo otrok priseljencev v šolsko in lokalno okolje. V sklopu projekta so bili pred tem izvedeni že trije mednarodni sestanki, dva v Turčiji in eden v Sloveniji.

Tretjega mednarodnega sestanka se je imelo priložnost udeležiti tudi trideset članov oziroma mentorjev Univerze za tretje življenjsko obdobje Rogaška Slatina, ki deluje v sklopu Ljudske univerze Rogaška Slatina, ki bodo svoje novo osvojeno znanje dramskih tehnik lahko s pridom uporabljali v aktivnostih Večgeneracijskega centra Rogaška Slatina.

V času trajanja mednarodnega sestanka so udeleženci iz Turčije lahko občudovali lepote Rogaške Slatine in okolice, obiskali so OŠ Kozje, kjer so učenci sodelovali v aktivno predstavitvi dramskih tehnik, ter Kozjanski park, pred izletom v Ljubljano in na Bled pa so se na uradnem delu, kamor jih je prišel nagovorit tudi župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, razveselili še starih znancev iz Univerze za tretje življenjsko obdobje Rogaška Slatina, ki so jim pripravili tudi pogostitev in darila.

Člani turške delegacije so bili navdušeni nad Rogaško Slatino, njeno okolico in nad lepotami Slovenije, predvsem pa nad toplino ljudi, ki so jih srečevali v naši zeleni deželi. Zato na koncu ni bilo presenečenje, da so se od slovenskih gostiteljev poslovili z obljubami, da se v Slovenijo in naše kraje še vrnejo.

Foto: arhiv LU Rogaška Slatina