Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Oslabljena Rogaška še brez lige za prvaka; Janina brez možnosti v Ljubljani; veterani predzadnjič na igrišču


Košarkarji Rogaške si v zadnjih tekmah rednega dela prvoligaškega tekmovanja želijo priigrati vstopnico za ligo za prvaka, kamor vodi prvih šest mest, a je sobotna tekma pri Zlatorogu prišla v zanje neugodnem trenutku. Po razhodu z Dejanom Šakotićem trener Damjan Novaković tokrat ni mogel računati niti na Dragana Djuranovića in Darwina Davisa.

Po nekaj izmenjavah v vodstvu so gostitelji, predvsem po zaslugi prvega strelca lige Igorja Tratnika, prvo četrtino dobili z 19:11. Domači košarkarji so bili suvereni vse do 18. minute, ko so povedli s 34:19. Takrat so slatinski ljubitelji košarke začeli glasno spodbujati svojo ekipo, ki je zaigrala kot prerojena. Tako so do konca polčasa naredili serijo šestih točk, ki so ji v začetku drugega polčasa dodali še sedem točk za približanje na 34:32, kar se je zgodilo v 23. minuti. Vseeno je do izenačenja v Treh lilijah preteklo še kar nekaj Savinje, saj sta bili ekipi povsem poravnani šele v 33. minuti, ko je Tadej Ferme zadel trojko za 46:46. Sledila so še tri izenačenja, in sicer na 48, 50 in 53. V zadnjih dveh minutah je Zlatorog dvakrat pobegnil na pet točk, gostje pa niso uspeli izkoristiti tudi več zaporednih priložnosti. 

Zlatorog : Rogaška 61:55 (19:11, 15:14, 10:18, 17:12)
Ferme 18, Drobnjak 12, Johns 10 (10 skokov), …

Aleš Pipan, trener Zlatoroga: “Pričakovali smo težko tekmo proti dobri ekipi iz Rogaške Slatine. Skozi ves dvoboj se je zdelo, kot da igramo v krču. Predvsem v napadu nam ni steklo tako kot bi moralo, nismo se zmogli sprostiti. Videti je bilo, da so bile naše noge kar precej težke. V obrambi smo dokaj dobro pokrivali tekmečeve najboljše strelce in solidno sodelovali. Zmagi se kljub vsemu ne gleda v zobe. Vse skupaj moramo čim prej pozabiti in se osredotočiti na naslednje tekme. Zagotovo se bomo v prihodnjih dneh precej bolj pripravljali na začetek Lige za prvaka. Tekmi s Krko in Hopsi, rezultatsko gledano, za nas nista pretirano pomembni, kljub vsemu pa se bomo potrudili, da zabeležimo novi zmagi. Pritiska ni, fantje bodo lahko zaigrali povsem sproščeno, želim pa si, da se vrnejo v formo z začetka sezone.”

Damjan Novakovič, trener Rogaške: “Kljub temu, da smo danes tekmo odigrali brez Đuranovića in Davisa smo uspeli izvršiti vse obrambne naloge. Laščanom smo preprečili lahke mete za tri točke in kontrolirali potek tekme. Nato pa se je ponovil scenarij iz četrtfinalne tekme Pokala Spar, saj smo zadnjo minuto odigrali povsem nezbrano in Laščani so prišli do zaslužene zmage. Vse bo lažje na začetku drugega tedna, ko se nam pridružijo še preostali igralci.”

Ostale tekme

UNION OLIMPIJA : LTH CASTINGS 90:70
HELIOS SUNS : KRKA 84:78 
ŠENČUR GGD : SIXT PRIMORSKA 76:85 
PORTOROŽ : HOPSI POLZELA 66:70

Lestvica

Ne Ekipa Z/P Točke
1. Zlatorog Laško 16/4 36
2. Krka 16/4 36
3. Union Olimpija 16/4 36
4. Hopsi Polzela 14/6 34
5. Rogaška 12/8 32
6. Helios Suns 12/8 32
7. Sixt Primorska 11/9 31
8. Tajfun 8/11 27
9. Šenčur Gorenjska gradbena družba 6/14 26
10. Terme Olimia Podčetrtek 4/15 23
11. LTH Castings 3/17 23
12. Portorož 1/19 21

V ponedeljek, 6. marca, je na vrsti lokalni derbi Tajfuna in Term Olimia Podčetrtek. Tekma se bo v hruševski dvorani začela ob 18.45. Četrt ure kasneje se bo Rogaška v Domžalah merila v povratni polfinalni tekmi pokala Alpe Jadran. Helios je na prvem srečanju v mestu vrelcev slavil za osem točk.

§ §

Košarkarice so začele z ligo za prvakinje, kjer sodeluje najboljših šest ekip iz rednega dela. Slatinska Janina je otvoritveno srečanje odigrala pri ljubljanski Iliriji.

Občutnejšo razliko so gostiteljice ustvarile že v prvi četrtini, ki so jo dobile z 12 točkami prednosti. Razliko so potem brez večjih težav obdržale do konca.

Ilirija : Janina 77:53 (24:12, 18:16, 18:10, 17:15)
Tomić 20, Bastašič 17, …

 

Goran Jovanović, trener Ilirije: “Veseli me, da so po dolgem času prav vse igralke dobile priložnost za igro in jo tudi dobro izkoristile. Čestitke ekipi Janine za pošteno in korektno igro.”

Tina Bastašič, kapetanka Janine: “Čestitke Iliriji za zmago. Odigrale so zelo dobro tekmo. Z ekipo smo se borile do konca, vendar se je poznalo, da so bile domačinke fizično boljše pripravljene.”

Janina bo v soboto, 11. marca, ob 19.30 gostila Triglav.

§ §

Predzadnje kolo Veteranske lige v košarki Kemoplast Kozjansko je postregel le z eno tekmo, saj se ekipa ŠD Kozje ni uspela zbrati v zadostnem številu in je tekmo proti Planini izgubila brez boja.

V drugi tekmi so se pomerili branilci naslova iz Podčetrtka in vodilna ekipa na lestvici Dren Lesično. Bolje so začeli košarkarji iz Lesičnega, ki so visoko dobili prvo četrtino in vodstvo zanesljivo držali tudi skozi drugo. V tretji četrtini pa so dopustili, da so se jim igralci iz Podčetrtka približali, jih na začetku četrte četrtine dohiteli in nekje na sredini zadnje četrtine tudi prvič prehiteli. V živčni in borbeni končnici sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, srečnejši in spretnejši pa so bili košarkarji iz Podčetrtka, ki so zabeležili tretjo zmago, nasprotnikom pa zadali drugi poraz. Z njim so pomagali ekipi Planine ne vrh lestvice, o končnem zmagovalcu pa bo odločala tekma zadnjega kroga med vodilnima dvema ekipama. (R.G.)

Rezultati 9. kola – VLK »KEMOPLAST« Kozjansko – 3. 3. 2017 v Lesičnem

ŠD KOZJE : PLANINA 0:20 b.b.

Ekipa ŠD Kozje se ni zbrala v zadostnem številu

KK PODČETRTEK : DREN LESIČNO 64:63

(Ceraj 21, Ivačič 15 / Maček 22, Petrovič M. 20)

ŠD ŠMARJE prosti                                   

LESTVICa po 9. kolu – VLK »KEMOPLAST« Kozjansko

PLANINA 13
DREN LESIČNO 12
ŠD ŠMARJE 11
KK PODČETRTEK 10
ŠD KOZJE 8

*slika je simbolična

polovicka_celje_klik