Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ljudska univerza Rogaška Slatina partner večgeneracijskega centra


Večgeneracijski centri predstavljajo osrednje prostore zbiranja v lokalnem okolju, njihov namen pa je druženje oziroma širjenje socialne mreže in zadovoljevanje potreb različnih oblik druženja in izobraževanja. Namenjen je vsem generacijam, enostarševskim družinam, brezposelnim posameznikom, otrokom, ki so se znašli v različnih stiskah, otrokom s posebnimi potrebami,  posameznikom z zdravstvenimi omejitvami, migrantskim in begunskim posameznikom.

V okviru projekta, ki ga financira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti iz Evropskega socialnega sklada in katerega prijavitelj je javni zavod Socio, partnerji in Razvojna agencija Kozjansko, Ljudska univerza Rogaška Slatina in Mladinski center dravinjske doline so si pridobili sredstva za izvajanje aktivnosti do konca leta 2021. Celotna vrednost projekta znaša 875.000 €, od tega 575.000 € prispevata Ministrstvo ter Evropski socialni sklad.

lu_rogaska_1

Vse aktivnosti, ki se izvajajo v programu, so brezplačne in namenjene socialnemu vključevanju ranljivih ciljnih skupin in preprečevanju njihovega zdrsa v socialno izključenost. Ljudska univerza Rogaška Slatina ima vse delavnice objavljene tudi na spletni strani www.lu-rogaska.si in na Facebook strani (https://www.facebook.com/Ljudska-univerza-Roga%C5%A1ka-Slatina-648243788524703/).

Sam program ne bo deloval le lokalno, ampak tudi regionalno, kajti aktivnosti se bodo dogajale tudi pri partnerjih projekta in na terenu, zato so ga poleg Mestne občine Celje, podprle tudi Občina Šentjur, Občina Šmarje pri Jelšah, Občina Dobje, Občina Kozje, Občina Bistrica ob Sotli, Občina Rogatec, Občina Podčetrtek, Občina Rogaška Slatina, Občina Slovenske Konjice in Občina Zreče. Na območju Rogaške Slatine se bodo aktivnosti odvijale v prostorih Ljudske univerze Rogaška Slatina, v okoliških domovih za upokojence, v Knjižnici Šmarje pri Jelšah, v Varstveno-delovnem centru Šmarje pri Jelšah in drugje.

Posameznikom in skupinam so na razpolago poleg neformalnega druženja tudi različne motivacijske delavnice, delavnice osebnostne rasti, finančno opismenjevanje, ustvarjalno-kreativne delavnice, skupina za zdravo in aktivno staranje, skupina za obvladovanje stresa, skupina za doječe matere, skupina spoznaj svojo družino, podporna skupina za migrantske otroke in mladostnike, individualno terapevtsko svetovanje, različna predavanja, kuharske delavnice, tečaji tujih jezikov, računalniški tečaji, počitniške aktivnosti za otroke, športne in kulturne aktivnosti itd.

V samem programu Večgeneracijskega centra je planirano tudi vozilo, s katerim bomo udeležencem aktivnosti omogočili tudi prevoz k partnerjem in lažje dosegli posameznike v oddaljenih okoljih.

Uradna otvoritev Večgeneracijskega centra s povabljeno ministrico za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anjo Kopač Mrak bo v torek, 14. 3. 2017, ob 14. uri na Socio, Gosposka ulica 3 v Celju. Vabljeni!

t/f: Ljudska univerza Rogaška Slatina