Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Legionar Fran Firer odlično boksal tudi na Kosovem


Minuli konec tedna je šmarski Legionar, Fran Firer, ki se vztrajno razvija v pravega boksarja, sodeloval na močnem mednarodnem turnirju na Kosovem, v Prištini.

Na turnirju je sodelovalo pet držav, poleg gostiteljice Kosova še Albanija, Črna gora, Makedonija in Slovenija. Zaradi enkratnega vremena se je organizator zadnji dan turnirja odločil tekmovanja iz dvorane prestaviti na prosto, kar je dogodek naredilo še posebej privlačen. Vsled tega se je na trgu Skenderbeq nabralo veliko število gledalcev, ki so si z zanimanjem ogledali borbe.

Fran Firer je po tehtanju (kategorija do 81 kilogramov) naletel na najizkušenejšega nasprotnika, Albanca Albana Bermeto, ki boksa že vrsto let in je priznan boksar v širši regiji, za seboj ima že okoli 200 dvobojev.

firer_kosovo_1

Kljub odličnim predispozicijam izkušenega Albanca pa se Fran ni ustrašil nasprotnika, po besedah trenerja Aleša Šurbka mu je uspešno pariral skozi celoten dvoboj in še enkrat več prikazal res dobro boksanje. Firer se je celo izkazal s serijami zadetkov nasprotnika, a so ob koncu sodniki zmago zasluženo prisodili Albancu.

Šmarske boksarje že naslednji konec tedna čaka Državno prvenstvo v Portorožu, že to soboto pa Klara Šurbek, Sara Poharc in Gal Šepic potujejo v Novi Sad na RLV (Regionalna liga Vojvodine), kjer bodo nabirali nove izkušnje.

Vir in foto: BK Legionar

hokej-polsi-klik