Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 7. 2. 2017


PROMETNE NESREČE

V ponedeljek, 30. 1. 2017, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila na Bučah. V prometni nesreči na sreči ni bilo telesno poškodovanih. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega srečevanja obeh voznikov osebnih avtomobilom, ki sta za kršitve prejela plačilne naloge za plačilo globe.

O prometni nesreči v okolici Podčetrtka so bili policisti obveščeni tudi 31. 1. 2017. Ugotovili so, da je v prometni nesreči udeležen sam voznik osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila. Prejel je plačilni nalog za plačilo globe.

1. 2. 2017 je voznik tovornega vozila na prehodu ceste preko železniškega progo v Šentvidu zlomil zapornico in odpeljal naprej v smeri proti Šentjurju. Voznika so policisti izsledili med vožnjo proti Celju. Voznik je za kršitev prejel plačilni nalog za plačilo globe.

V soboto, 4. 2. 2017, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila med osebnima avtomobiloma na cesti Olimje – Podčetrtek. Policisti so ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje po levi strani vozišča voznika osebnega avtomobila rdeče barve, ki je s kraja pobegnil. Policisti so pobeglemu vozniku že na sledi.

5. 2. 2017 so bili policisti obveščeni še o prometni nesreči, ki se je pripetila na regionalni cesti Hajnsko – Podčetrtek. V prometni nesreči ni bilo telesno poškodovanih. Kršitelj je prejel plačilni nalog za plačilo globe, saj je vozil na prekratki varnostni razdalji.

NASILNI MOŽ

V jutranjih urah 5. 2. 2017 so bili policisti obveščeni o nasilnem možu. Ugotovili so, da se je zakonski par nahajal v veselici, kjer je mož udaril ženo. Ko sta prišla domov, je z nasilnimi dejanji nadaljeval. Ker se kršitelj na opozorila ni oziral, ampak je še naprej grozil ženi in tudi policistom, so mu nudili prenočišče na policijski postaji. Izrekli so mu tudi prepoved približevanja.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

V petek, 3. 2. 2017, so policisti opravljali nadzor prometa v okolici Bistrice ob Sotli. Ustavljen in kontroliran je bil voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake opitosti od alkohola. Ker se je kršitelj hotel izogniti postopku s policisti, je hotel kraj zapustiti.

Policisti so uporabili prisilna sredstva in kršitelja obvladali. Po opravljen preskusu alkoholiziranosti je bilo ugotovljeno, da je vozil vozilo pod precejšnjih vplivom alkohola. Kršitelj je bil pridržan na policijski postaji. O nadaljnji vožnji kršitelja bo odločalo sodišče

V nedeljo, 5. 2. 2017, so policisti opravljali nadzor prometa v okolici Kozja. Ustavljen je bil voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preskus alkoholiziranosti, ki je pokazal preveliko stopnjo alkohola v organizmu. Ker se voznik z rezultatom ni strinjal, mu je bil odrejen strokovni pregled. Kljub temu mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana.

KRŠIL JAVNI RED IN MIR

1.2. 2017 so bili policisti obveščeni, da je prišlo do prepira med prijateljema iz okolice Podčetrtka. Policisti so ugotovili, da sta znanca najprej skupaj popivala, nato pa se sprla. Ker ni bilo mogoče zagotoviti javnega reda in miru, je bil kršitelj pridržana na policijski postaji.

ODTUJENE JEKLENKE ZA PLIN

2. 2. 2017 so bili policisti obveščeni, da je do sedaj še neznani storilec iz trgovine na Sladki Gori odtujil jeklenke za gospodinjski plin. Policisti storilca še iščejo.