Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 7. 2. 2017


Kršitev javnega reda in miru 1

Policisti so bili 31. 1. 2017 obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Šentjurju, kjer je javni red in mir kršil starejši občan. Policisti so mu zaradi omenjenega izdali plačilni nalog.

Kršitev javnega reda in miru 2

Policisti so bili 31. 1. 2017 obveščeni o sporu med izvenzakonskima partnerjema, pri katerem je prišlo tudi do fizičnega nasilja ter posledično telesne poškodbe. Policisti o zadevi še zbirajo obvestila in bodo po razjasnitvi vseh okoliščin zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

Kršitev javnega reda in miru 3

Policisti so bili 1. 2.2017 obveščeni o prepiru in fizičnem obračunavanju med prijateljema. Pri omenjenem prepiru je občan prijateljico tudi udaril ter ji iz roke zbil telefon, ko pa je poklicala policijo, je kraj zapustil. Policisti so z njim naknadno opravili razgovor in mu izdali plačilni nalog.

Poskus vloma

Policiste je 3. 2. 2017 v večernem času obvestil občan, saj sta neznanca poskušala vlomiti v njegov skladiščni objekt. Storilca sta pred prihodom policistov s kraja zbežala, na kraju pa sta pustila vozilo, s katerim sta se na kraj pripeljala. Policisti so nepridiprava izsledili ter od njiju zbrali obvestila, zoper njiju pa bo podana kazenska ovadba.

Fizično kaznovanje

Policisti so bili 6. 2. 2017 obveščeni o kaznivem dejanju na Proseniškem, kjer naj bi občan fizično napadel mladoletnika. Mladoletnika naj bi napadel, ker naj bi mu slednji poškodoval vozilo. Policisti o zadevi zbirajo obvestila, o izsledkih pa bodo s kazensko ovadbo obvestili tožilstvo.

VARNOST PEŠCEV

Na območju celotne Slovenije od 6. do 12. februarja poteka akcija za večjo varnost pešcev, katere glavna cilja je zmanjšati število prometnih nesreč z udeležbo pešcev, ter posledic, ter doseči, da bi pešci uporabljali odsevna telesa, zaradi katerih so pešci bolj vidni, ter manj zato manj izpostavljeni.

Policisti bodo v tem času še posebej pozorni na kršitve pešcev, kakor tudi voznikov do pešcev, ter bodo izvajali nadzore predvsem na območjih, kjer je zaznati večjo problematiko varnosti pešcev.

Še enkrat velja opozorilo vsem pešcev, da če hodijo ponoči zunaj naselja ali v neosvetljenem naselju, kjer ni pločnika ali pešpoti, morajo na vidnem mestu na strani, ki je obrnjena proti vozišču odsevnik, ki ne sme biti bele barve, njegova odsevna površina na vsaki strani pa meri najmanj 20 cm2. Namesto odsevnika lahko pešci uporabljajo belo svetilko, ki je vidna s prednje ali zadnje strani, ali odsevni telovnik živo rumene ali oranžne barve z vdelanimi odsevnimi trakovi bele barve. Sankcija za neupoštevanje omenjenega predpisa je 40 EUR, pomembneje pa je, da z upoštevanjem lahko preprečimo hude posledice, ki bi nastale ob morebitnem trčenju, saj je pravilno označen pešec tako prej in bolje viden, tako, da ga vozniki lahko pravočasno opazijo.

 

Po pooblastilu komandirja PP

 Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Policijski inšpektor specialist III