Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tajfun ugnal vodilne Laščane; nocoj na igrišče Rogaška in termalci


Košarkarji Tajfuna v zadnjih tekmah kažejo povsem drugačno podobo kot na začetku sezone, saj so sinoči dosegli že šesto zaporedno zmago, zanjo pa so ugnali vodilno moštvo na lestvici državnega prvenstva.

Zaradi močnejšega sneženja se je za obisk tekme odločilo manjše število gledalcev, ki so si vseeno lahko ogledali prenos. Domači tabor ni mogel računati na Aleksandra Petrovića in Khaliqa Spicerja, ki se je poškodoval v prvi minuti tekme. 

Tajfun je odločno začel in v prvi četrtini dvakrat vodil za 11 točk, Zlatorog pa je do konca polčasa uspel ujeti gostitelje, ki jih je znova odlično vodil organizator igre Daniel Vujasinović. 

Gostje so na začetku drugega polčasa povedli za tri točke, a Šentjurčani tokrat v tretji četrtini niso močneje popustili in po 30. minuti vodili za pet. 

V zadnji četrtini je domača prednost skopnela v 33. minuti, ko so gostje izenačili in malo kasneje z Ledlovo serijo povedli 62:65. Po minuti odmora se je domača zasedba s serijo štirih točk prebila v vodstvo, z isto mero pa so vrnili tudi zlatorogovci. Tri minute do konca so gostje vodili z najvišjo prednostjo na tekmi 67:71, a je Vujo z eno od svojih štirih trojk takoj ujel priključek. Pri gostih je eden boljših posameznikov Igor Tratnik (14 točk, 12 skokov) zadel izpod koša, potem pa je Milija Miković ponovil akcije iz predhodnih minut, ko je najboljši domači strelec Žiga Fifolt zgrešil in iz druge akcije dosegel nov par točk. Po korakih gostujočega kapetana Mateja Krušiča je Malcolm Grant zadel trojko in Tajfun je slabe pol minute pred koncem vodil 75:73. Krušič je iz prostih metov izenačil, Mirza Sarajlija pa zadel le en prosti met. Laščani niso izkoristili priložnosti izvajanja avta po minuti odmora na napadalni polovici, saj je Nejc Barić stopil na na sredinsko črto, končni rezultat pa je s prostim metom postavil Vujasinović. Gostje so potem imeli še možnost meta za tri točke, a je bil petek, 13., tokrat srečen za Šentjurčane, ki so tako dosegli šesto zaporedno zmago.

Tajfun : Zlatorog 77:75 (24:15, 18:26, 15:11, 20:23)
Fifolt 19 (10 skokov), Vujasinović 18 (6 podaj), Miković 16 (9 skokov), Sarajlija 14, …

Fotogalerija (klik!)

Posnetek tekme:

Jurica Golemac, Tajfun: “Po takšni tekmi lahko igralcem samo iskreno čestitam. Pokazali so izjemno borbenost in moštveni duh, kar nam je na koncu prineslo močno želeno zmago. Čeprav smo bili že pred tekmo oslabljeni, nato pa v prvi minuti ostali še brez Spicerja, so fantje pokazali, da se bodo borili do zadnjih moči, kar je velika odlika te ekipe. Na tem mestu bi se znova zahvalil tudi našim navijačem, ki so dodali piko na i k naši zmagi.”

Aleš Pipan, Zlatorog: “Čestitke Šentjurčanom za zasluženo zmago. Bolj so si jo želeli in v ključnih trenutkih dosegali točke. Mi smo po vodstvu s štirimi točkami zmago izpustili iz rok. Slabo smo zaprli prostor pod svojim obročem, tekmecem dovolili skoka v napadu, Vujasinović pa je s prostim metom odločil zmagovalca.

  Ekipa Z/P Točke
1. Zlatorog Laško 11/3 25
2. Krka 11/3 25
3. Union Olimpija 10/4 24
4. Rogaška 9/4 22
5. Hopsi Polzela 8/5 21
6. Sixt Primorska 8/5 21
7. Tajfun 7/6 20
8. Helios Suns 7/5 19
9. Šenčur Gorenjska gradbena družba 5/8 18
10. LTH Castings 1/13 15
11. Terme Olimia Podčetrtek 2/11 15
12. Portorož 1/13 15

Danes bosta ob 19. uri tekmi Rogaška : Sixt Primorska in Terme Olimia Podčetrtek : Hopsi Polzela.

*foto: Kvirina Martina Zupanc / KK Tajfun

tzagar-kozje