Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtani lovijo obstanek z novo zmago; nocoj še slatinsko-šentjurski derbi


Podčetrtški košarkarji so sinoči gostili vrsto Portoroža, kjer je v poštev prišla samo zmaga, saj ima najbolj jugozahodna ekipa v ligi precejšnje kadrovske težave. To so termalci izkoristili in vpisali eno višjih zmag prvenstva, z njo pa niso več tako oddaljeni od vrste iz Šenčurja, ki je na lestvici pred njimi.

Gostje so na začetku še povedli, a so domači že v deveti minuti povedli z dvomestno prednostjo. V 17. minuti so Podčetrtani povedli z 20 točkami prednosti, gostje pa so že prej ostali brez enega redkih konkurenčnih igralcev, ki se je poškodoval. 

Tudi po glavnem odmoru so varovanci Andreja Žaklja nadaljevali z ritmom in v 25. minuti razliko povišali na 30 točk. Po trojki Nejca Strnada (ekipa je skupaj dosegla le tri) je bila v 33. minuti ustvarjena najvišja prednost – 37 točk. Kočni izid tako prvega kot drugega polčasa je postavil novinec v domači vrsti, Šentjurčan Tomaž Korošec, ki se v Celju ni naigral, trenutno pa je kot član ekipe Instalacije Verhovšek Šentjur tudi najbolj koristen igralec polzelske rekreativne lige.

Terme Olimia Podčetrtek : Portorož 79:44 (19:8, 24:16, 17:5, 19:15)
Cerkovnik 17 (8 skokov), Strnad in Buda (12 skokov) po 13, Pešić 11, …

Andrej Žakelj, trener Term Olimia Podčetrtka: “Čestitke fantom za pravi pristop. Mislim, da je bila obramba na visokem nivoju. Napredek je viden, vendar nas čaka še ogromno dela. Želim si, da bi še večkrat prikazali takšno igro kot danes.”

Konstantin Subotić, trener Portoroža: “Od začetka do konca tekme je dominirala domača ekipa, ki igra v zelo dobri formi. Že pred tekmo sem napovedal, da nas čaka zelo zahtevno srečanje. Tekme nismo odigrali v polni postavi, poleg tega pa se nam je v uvodnih minutah poškodoval še en igralec. Svojim košarkarjem nimam kaj očitati, saj so dali vse od sebe. Ekipa iz Podčetrtka je bila tokrat dosti boljša, kar je na koncu pokazal tudi rezultat.”

Lestvica

Ne Ekipa Z/P Točke
1. Krka 12/3 27
2. Union Olimpija 11/4 26
3. Zlatorog Laško 11/3 25
4. Rogaška 10/4 24
5. Hopsi Polzela 9/5 23
6. Sixt Primorska 8/7 23
7. Helios Suns 8/5 21
8. Tajfun 7/6 20
9. Šenčur Gorenjska gradbena družba 5/9 19
10. Terme Olimia Podčetrtek 3/12 18
11. LTH Castings 1/14 16
12. Portorož 1/14 16

Nocoj je v Rogaški Slatini ob 19. uri lokalni derbi s šentjurskim Tajfunom.

Damjan Novakovič, trener Rogaške: “Tekme med Rogaško in Tajfunom so načeloma zelo zanimive in pritegnejo veliko število gledalcev. Verjamem, da bo tudi tokrat tako. Naš plan je zmaga, zavedamo pa se, da nas čaka težka tekma. Vse se mora začeti z dobro igro v obrambi in maksimalno zbranostjo.”

Jurica Golemac, trener Tajfuna: “Čaka nas lokalni derbi, ki je za nas nov izziv. Rogaška v zadnjem času igra konstantno in nabira zmage. Tudi mi smo v dobri formi, čeprav nas pestijo poškodbe. V tem tednu smo trenirali dobro in naredili bomo vse, da v Rogaški Slatini pripravimo presenečenje.”

*na sliki koš za končni rezultat v Podčetrtku
tzagar-kozje