Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti s spremenljivim uspehom v Prlekiji


V soboto je TVD Partizan Ljutomer organiziral karate turnir, ki se ga je udeležilo 250 tekmovalcev iz 34 klubov iz treh držav. Z veseljem so se po krajši tekmovalni pavzi na pot podali tudi člani Karate kluba Kozjansko in Obsotelje. Barve kluba je kljub boleznim in poškodbam zastopala osemčlanska ekipa  tekmovalcev: Ana Bele, Lea Bele, Vinko Juraja, Filip Lotrič, Grega Zbil, Jakob Žumer, Nejc Kunštek in Žan Luka Lesnika.

Kot je nekako že navada so začele deklice. Dvojčici Bele po uspešni lanski sezoni pridno pridobivata nova znanja, ki jih uspešno vnašata na tekmovalne tatamije.  S  tem kažeta, da se kalita v dobri katašici, ki bosta s trdim in marljivim delom v prihodnosti  še naprej konkurenčni nasprotnicam iz cele Slovenije. Ana je na tekmi dosegla prvo in Lea tretje mesto.

Vzporedno z njima je v kategoriji kata – najmlajši svoj nastop pričel najmlajši klubski kataš – Vinko Juraja. To je bil njegov prvi nastop na mednarodni tekmi. Za las je moral priznati poraz nasprotniku in tako vidnejše uvrstitve ni dosegel, a bo v prihodnosti z marljivim delom in intenzivnimi treningi, kot jih izkazuje do sedaj, zagotovo nevaren nasprotnik v svoji kategoriji.

Na drugi strani se je že dobro prekalil Filip Lotrič. Pri svojih sedmih letih si je nabral že kar nekaj izkušenj na največjih tekmovanjih, kar se mu je vsekakor obrestovalo, saj je kljub bolezni, ki mu v zadnjih časih onemogoča redne treninge, prepričljivo osvojil prvo mesto v kategoriji kata – najmlajši. V kategoriji višje, kata – malčki  je dobro nastopil Grega Zbil. Tokrat mu kljub trdemu delu v klubu in veliko izkušnjami na različnih tekmovanjih, sreča ni bila naklonjena in ni osvojil vidnejše uvrstitve.

Po uspešnih nastopih najmlajših katašev so na vrsrto prišli nekoliko starejši borbaši. Kot prva sta v kategoriji kumite – dečki +40 kg nastopila Jakob Žumer in Nejc Kunštek. Po lanski odlični sezoni sta tekmovalni premor izkoristila za pridobivanje novih znanj s področja karateja, učenja novih taktik in strategij, kako premagati nasprotnika v disciplini borb. Nejcu je za preboj v finale nekoliko zmanjkalo in se je nato v boju za tretje mesto odlično izkazal.  Jakobu tokrat v sam vrh ni uspelo priti, je pa pridobil dodatno voljo in energijo za intenzivne treninge ter pripravo na spomladanski del tekmovanj. Tekmovanje je zaključil najstarejši tekmovalec na tej tekmi – Žan Luka Lesnika. V disciplini kumite – mlajši kadeti +50 kg je dosegel odlično tretje mesto. Zahvaljujemo se podjetju MOS Servis d.o.o. za posojen kombi za prevoz tekmovalcev.

Miha Romih, glavni trener