Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 27. 12. 2016


Kršitev javnega reda in miru

Policisti so bili 22. 12. 2016 obveščeni, da je 21. 12. 2016 prišlo do spora in nato pretepa med dvema znancema, med katerim sta drug drugega telesno poškodovala. Policisti bodo zbrali obvestila in izvedli ustrezen ukrep.

Spor glede mahu

Policiste je 23. 12. 2016 obvestil občan, da je neznanec nabiral mah v njegovem gozdu in se je z njim zapletel v spor. Po prihodu policistov na kraj neznanca ni bilo več na kraju, naznanitelj pa je želel, da bi ga opozorilo glede nabiranja maha, za kar je bil napoten na pristojno službo.

Onemogočanje stikov

Policiste je v soboto, 25. 12. 2016, občan obvestil, da mu bivša partnerka ni želela predati otroka na dogovorjene stike. Policisti bodo zbrali obvestila in o zadevi podali kazensko ovadbo na tožilstvo v Celje.

Poškodba pri delu

Policisti so bili 26. 12. 2016 obveščeni o poškodbi pri spravilu lesa. Na kraju so ugotovili, da je občan delal v gozdu, pri čemer se mu je deblo skotalilo na nogo, zaradi česar je prišlo do zloma. O zadevi bodo policisti s poročilom obvestili tožilstvo.

Poškodovanje vozila

Občanu je 24. 12. 2016 neznanec z vozila parkiranega pod nadstreškom stanovanjske hiše odtrgal ovir z registrsko tablico in mu ga pustil na vetrobranskem steklu. Policisti bodo o zadevi obvestili tožilstvo.

Zaseg pirotehnike

Policisti so več mladoletnikom zasegli skupno 1114 kosov prepovedanih pirotehničnih izdelkov, ki so jih imeli v posesti. Pirotehnični izdelki bodo uničeni, zoper osebe, ki so izdelke imelev posesti pa bodo podani obdolžilni predlogi.

 

»PONOVNO OBVESTILO GLEDE UPORABE PIROTEHNIKE«

Da bi čas novoletnih praznikov minil kar se da prijetno ter brez nepotrebnih težav, poškodb, ali stroškov, vam podajamo nekaj napotkov za pravilno uporabo pirotehničnih izdelkov.

V skladu z Zakonom o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih (Uradni list RS 35/2008) je PREPOVEDANA prodaja, posest in uporaba ognjemetnih izdelkov kategorije F2 in F3, katerih glavni učinek je pok (petarde različnih oblik in moči); uporaba pirotehničnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, pa je dovoljena le od 26. decembra do vključno 1. januarja, vendar ne v strnjenih stanovanjskih naseljih, v zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javna zbiranja.

Za kršitve omenjenih določb Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih je za posameznike predvidena globa v višini od 400 do 1.200 EUR, policisti pa bomo ob zaznanih kršitvah dosledno ukrepali zoper kršitelje, saj si prizadevamo za zmanjševanje težav, ki jih povzroča neprimerna uporaba pirotehničnih izdelkov. Zavedati pa se moramo, da je to širši »problem«, ki ga je mogoče rešiti le ob vključevanju celotne družbe, predvsem pa staršev, vzgojiteljev in učiteljev, katere naprošamo, da z opozorili, na možne nevarnosti in posledice neprimernega početja, ter tudi z lastnim zgledom pripomorejo k zmanjševanju oz. preprečevanju posledic tovrstnih početja. Sodelovanje s starši ali skrbniki je pomembno tudi zato ker omenjen zakon tudi nalaga, da je mladoletnikom do 14. oziroma 16. leta starosti dovoljeno uporabljati pirotehnične izdelke kategorij F1 in F2 le pod nadzorstvom slednjih.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Policijski inšpektor specialist III