Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 21. 12. 2016


Družinska nesoglasja

V Šentvidu pri Planini sta se partnerja sprla. Eden od razlogov je bil tudi učinek alkohola na kršitelja. Prepir sta stopnjevala do fizičnega obračunavanja. Kršitelju je bila izrečena globa. 

Nasilje v družini

Policisti so morali posredovati na Blagovni, kjer sta se stepla starejša partnerja. Razlog  za spor med njima je bil denar, ki bi ga morala imeti, vendar ga nista našla in drug drugega obtoževala porabe denarja. Prepir sta stopnjevala do te mere, da je prišlo do fizičnega obračunavanja ter celo udarjanja s stolom. Zoper osumljenko, ki je svojega partnerja telesno poškodovala, sledi kazenska ovadba.

Nasilje v družini

Policisti so bili obveščeni o nasilju, ki naj bi ga nad bivšo partnerico izvajal bivši partner. V preteklosti je partnerici že grozil in psihično in fizično nasilje, vsled česar mu je bilo tudi izrečena prepoved približevanja. Osumljenec je kmalu po prekinitvi ukrepa prepovedi ponovno pričel z zmerjanjem in grožnjami, zaradi česar se je kolesje spet zavrtelo. Ponovno je moral od doma, zoper njega pa bo podana kazenska ovadba.

Prometne nesreče

Dne 17. 12. 2016 sta se v Šentjurju pripetili dve prometni nesreči III. kategorije. Prva se je pripetila okoli 18.00 ure, kjer je voznica osebnega avtomobila v centru Šentjurja na prehodu za pešce trčila v peško.

Druga pa se je pripetila okoli 23.15 ure, kjer je voznik zaradi neprilagojene hitrosti v Lokarjah zapeljal s ceste. Pri tem se je huje poškodoval sopotnik, ki je sedel zadaj.

Tretja prometna nesreča se je zgodila v Rakitovcu, udeležena pa so bila tri vozila. Voznik je po trčenju kraj zapustil. Pri ogledu so policisti ugotovili, da vozilo ni več registrirano, voznik je vozil pod vplivom alkohola. Vozilo so mu zasegli zoper njega pa sledi kazenska ovadba.

Vlomi v stanovanjske hiše

Istega dne so bili v večernem času storjeni trije vlomi. Neznanec je vlomil v stanovanjsko hišo na Primožu ter odtujil zlatnino, prav tako pa je neznanec odtujil zlatnino iz stanovanjske hiše v Hotunje in iz stanovanjske hiše v Šentjurju.

 

Občane ponovno opozarjamo, da naj bodo pozorni, ko odhajajo od doma, predvsem na osebe in vozila, ki jih ne poznajo, prav tako pa naj zaklepajo vrata, ter poskrbijo, da hiša ne izgleda prazna (prižgane luči, prižgani televizorji. Prav tako vse občane naprošamo, da v kolikor opazijo sumljive osebe, o tem obvestijo policijsko postajo Šentjur ali pa na številko 113.

 

»PONOVNO OBVESTILO GLEDE UPORABE PIROTEHNIKE«

»Veseli december«, je že v polnem zagonu, čas božičnih in novoletnih praznikov je pred vrati. Da bi omenjen čas minil kar se da prijetno, ter brez nepotrebnih težav, poškodb, ali stroškov, vam podajamo nekaj napotkov za pravilno uporabo pirotehničnih izdelkov.

V skladu z Zakonom o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih (Uradni list RS 35/2008) je PREPOVEDANA prodaja, posest in uporaba ognjemetnih izdelkov kategorije F2 in F3, katerih glavni učinek je pok (petarde različnih oblik in moči); uporaba pirotehničnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, pa je dovoljena le od 26. decembra do vključno 1. januarja, vendar ne v strnjenih stanovanjskih naseljih, v zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javna zbiranja.

Za kršitve omenjenih določb Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih je za posameznike predvidena globa v višini od 400 do 1200 EUR, policisti pa bomo ob zaznanih kršitvah dosledno ukrepali zoper kršitelje, saj si prizadevamo za zmanjševanje težav, ki jih povzroča neprimerna uporaba pirotehničnih izdelkov. Zavedati pa se moramo, da je to širši »problem«, ki ga je mogoče rešiti le ob vključevanju celotne družbe, predvsem pa staršev, vzgojiteljev in učiteljev, katere naprošamo, da z opozorili, na možne nevarnosti in posledice neprimernega početja, ter tudi z lastnim zgledom pripomorejo k zmanjševanju oz. preprečevanju posledic tovrstnih početja. Sodelovanje s starši ali skrbniki je pomembno tudi zato ker omenjen zakon tudi nalaga, da je mladoletnikom do 14. oziroma 16. leta starosti dovoljeno uporabljati pirotehnične izdelke kategorij F1 in F2 le pod nadzorstvom slednjih.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Policijski inšpektor specialist III