Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podrobnosti o obeh sobotnih hudih nesrečah v Šentjurju


V Šentjurju sta se v soboto zgodili dve hudi prometni nesreči, Policijska uprava Celje pa je danes posredovala podrobnosti.

Prva nesreča se je zgodila na Ulici Dušana Kvedra v Šentjurju. 19-letna voznica je vozila osebno vozilo iz smeri Dol proti centru Šentjurja. Ko je pripeljala v neposredno bližino križišča s Trubarjevo ulico do označenega prehoda za pešce, ni pustila prednosti 68-letni peški, ki je v tistem trenutku iz njene desne smeri stopila na označen prehod za pešce in začela prečkati Ulico Dušana Kvedra. Voznica je brez zaviranja na označenem prehodu za pešce s prednjim delom svojega vozila trčila v peško. Peška se je v trčenju hudo poškodovala.

Druga prometna nesreče se je zgodila na regionalni cesti zven naselja Šentjur. 20-letni voznik je vozil
neregistriran osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri naselja Šentjur proti Dolam. V dolgem nepreglednem ovinku hitrosti svojega vozila ni prilagodil lastnostim ceste in je zapeljal desno izven vozišča v obcestni jarek, kjer je z zadnjim desnim bočnim delom vozila silovito trčil v drevo ob jarku. 20-letni voznik se je v prometni nesreči lažje poškodoval, njegov 20-letni sopotnik pa huje.