Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Perpetuum Jazzile navdušili Rogaško Slatino (FOTO/VIDEO)


Minuli petek je v Rogaški Slatini nastopila dolgo pričakovana zasedba Perpetuum Jazzile, za katero so že pred časom razprodali tamkajšnji kulturni center.

perpetuum_jazzile_v_rogaski_slatini1

Obiskovalci so z velikim navdušenjem pričakovali izredno priljubljeno slovensko vokalno zasedbo Perpetuum Jazzile. Zanimanje za koncert je bilo ogromno, kar pove tudi podatek, da so karte šle za med in so jih organizatorji uspeli razprodati v slabih štirinajstih dneh.

Pred vhodom v dvorano in v sami dvorani je vladala posebna energija in že pred samim nastopom so si obiskovalci popevali njihove skladbe. Večer so otvorili s skladbo Footloose.

V nadaljevanju so sledile številne njihove uspešnice, med drugim tudi izredno dobro sprejeti Na Golici in Africa izvajalca Tota, ki ima na youtubu več kot 19 milijonov ogledov, zbor pa je za priredbo pesmi dobil viktorja za posebne dosežke.

Perpetuum Jazzile je najbolj priljubljen slovenski a capella zbor. Ustanovljen je bil že davnega leta 1983 pod imenom Komorni zbor Gaudeamus. Ustanovil ga je Marko Tiran in z njim v slovenski zborovski prostor vpeljal nekaj novega, za tedanje čase precej neobičajnega.

Zbor se je leta 1999 preimenoval v Perpetuum Jazzile, katerega vodstvo je prevzel Tomaž Kozlevčar, ki je na čelu zbora ostal vse do leta 2011, ko ga je nasledil Peder Karlsson. V letih delovanja je iz omenjenega zbora na solo pot odšlo kar nekaj odličnih slovenskih pevcev.

v/t/f: dH

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”593″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]severine-bozic-polsi