Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otroška polnočnica v Šmarju pri Jelšah (video)


Sinoči se je v šmarski župnijski cerkvi odvila otroška polnočnica, namenjena zlasti družinam z majhnimi otroki in seveda ostalim, ki se polnočnice ne morejo udeležiti. Da je slovesnost bila tako za mlajše kot njihove starše, babice in dedke še posebej privlačna, sta poskrbela Cerkveni otroški pevski zbor Plamen in skupina mladincev. Slednji so kot pastirji, Jožef in Marija, z igranimi vložki dopolnjevali bogoslužje.

Mašo je vodil šmarski župnik Tadej Linasi, ki je ob tej priložnosti pridigo oplemenitil s poučno zgodbo o angelčku, ki je vedno zamujal. Posneli smo jo v celoti in ji lahko prisluhnete tukaj:

 

Ob koncu otroške polnočnice pa so “odgrnili zastor” nad jaslicami. Župnik Linasi jih je blagoslovil in se ob tej priložnosti zahvalil vsem, ki so pomagali pri okrasitvi cerkve in postavitvi jaslic, v katere je bilo potrebno vložiti precej časa, truda in domiselnosti.

otroska_polnocnica_smarje_2

Pevski zbor je odpel najbolj izvajano pesem vseh časov Sveto noč, ki je posebej čarobno odmevala v zatemnjeni cerkvi. Ravno letos mineva 200 let, od kar je bila pesem napisana (takrat v izvirnem nemškem jeziku) in uglasbena. Jakob Aljaž je poslovenil to znano pesem, prvič so jo zapeli v Tržiču leta 1871.

Kako so jo odpeli v Šmarju, lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku.

 

polovicka_celje_klik