Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Frančiškova nedelja in prihod Miklavža v Olimju (foto)


Včeraj, na Frančiškovo nedeljo, je Olimje obiskal prvi od treh decembrskih dobrih mož. Obdaril je pridne otroke, ki so si pred tem ogledali predstavo o Miklavžu. Slednjo so odigrali olimski in podčetrteški otroci.

Bogoslužje je vodil p. Tonček Borovnjak, letošnji novomašnik, navzoči so bili tudi čebelarji, ki so počastili svojega zavetnika sv. Ambroža. V atriju minoritskega samostana je potekal tradicionalni Frančiškov sejem, na katerem so dobrote ponujali lokalni ponudniki.

Na Frančiškovo nedeljo, drugo adventno, se spominjamo konec 12. stoletja rojenega Frančiška Asiškega, ki velja za utemeljitelja frančiškanskega reda menihov. Frančišek je leta 1205 doživel duhovno videnje, ki mu je življenje spremenilo za vedno, ob čemer je prišel do spoznanja, da je človek v svojem bistvu romar med življenjem in smrtjo. Vsled tega je prodal vse imetje in pričel živeti za uboštvo, molitev in ljubezen do bližnjih. 

miklavzevanje_olimje_2016_2

Seveda pa že nekaj let zapored na Frančiškovo nedeljo otroke v olimski minoritski cerkvi obišče prvi od treh dobrih decembrskih mož, Miklavž. Slednji je tudi letos s seboj pripeljal angelčke, manjkali niso niti parklji. Miklavž je obdaril prav vse otroke, ki so se udeležili maše ter jim naročil, naj bodo tudi v prihodnje pridni.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku, ki jih po novem lahko tudi naročite za spomin. Če pri tem potrebujete pomoč, nam pišite na [email protected].

eH

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”585″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]zur-polsi