Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Med najtoplejšimi domovi starejših 2016 Dom upokojencev Šmarje in Dom starejših Šentjur


Časopisna hiša Delo je v sodelovanju z Ministrstvom za Delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti organiziralo akcijo Najtoplejši domovi starejših. Med dvanajstimi najtoplejšimi domovi najdemo dva domova s Kozjanskega in sicer Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah in Dom starejših Šentjur.

S pomočjo strokovne komisije in glasovanja bralcev V Sloveniji je skupno 99 domov za starejše, v akcijo se jih vključilo kar 66, torej natančno dve tretjini. Strokovna komisija je priznanja podelila osmim domom, ostale štiri pa so izbrali bralci. Ob tem velja omeniti, da je šmarski dom upokojencev bil izbran tako s strani komisije kot bralcev. Ocenjevalci so pri izboru ocenjevali kvaliteto bivanja in skrbi za starejšo populacijo v slovenskih domovih za starejše.

Nagrajenci časopisa Delo - direktorji domov za starejše.
Nagrajenci časopisa Delo – direktorji domov za starejše.

Po besedah vodje Delovih projektov Estere Lah Polak, so z akcijo želeli izkoreniniti razmišljanje, da so domovi zadnja postaja in vzpostaviti zavest in načrt, da bi bili nadomestek doma, da so nov dom. Ob tem pa opozarja, da je namen akcije ozavestiti in izboljšati javno podobo domov starejših, spodbuditi razpravo o oskrbi in prikazati najboljše prakse teh domov.

Poleg omenjenih domov je priznanje prejel tudi Dom ob Savinji Celje.

Vir: Delo.si

Foto: arhiv Dela

zur-polsi