Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kozjanski karateisti organizirali DP in pobrali glavna odličja!


V soboto, 26. novembra, je Karate klub Kozjansko in Obsotelje kot tehnični organizator v sodelovanju z Karate zvezo Slovenije organiziral mladinsko državno prvenstvo za leto 2016 v katah in športnih borbah za posameznike v starostnih kategorijah do 21 let.

Tekmovanje je potekalo v  Športni dvorani Podčetrtek, udeležilo pa se ga je 410 tekmovalcev iz kar 52 klubov iz vse Slovenije. Dvorana in tribune so v določenih trenutkih dneva – uradni otvoritvi, podelitvi poklanih zmagovalcev in državni prvakov pokale po šivih. Vladalo je prijetno navijaško vzdušje, tekmovalna atmosfera nastopajočih in sproščena klima organizatorjev.karateisti_organizatorji_dp_november_2016

Ker smo želeli tekmovalni sferi dodati tudi slovesni pridih, so v uvodu dodali spektakularni program, pri čemer so pomagale članice Twirling kluba Rogaška Slatina z Anamari Plavčak in Lavro Ribič ter člani skupine Kvarta. Vse v dvorani je pozdravil Tomaž Deberšek, predsednik tekmovalne komisije, nato pa so sledili govori kluba ter predsednika KZS dr. Igorja Zelinke. Tekmo je uradno odprl župan občine Podčetrtek, Peter Misja. Sledil je slavnosti prinos zastave in slovenska himna.

Skoraj 50-članska organizacijska skupina karate kluba Kozjansko in Obsotelje je nato zasedla svoja  mesta, tekmovalci pričeli z ogrevanjem, navijači pa zasedli svoja navijaška mesta.

Za domači klub je tekmovala 11-članska ekipa najboljših katašev in borbašev. Kot je že v navadi so tekmovanje v kategoriji kate najmlajše začele naše deklice – Gaja Hribar ter Ana in Lea Bele. Njihova tekmovalna pot je komaj na začetku, saj so šele v tem letu pričele z nastopi na večjih tekmah. Pokazale so, da so iz pravega testa, da imajo moč, voljo in pogum nastopiti in se zbrati pred tako številno publiko ter pokazati svoje znanje, ki ga aktivno pridobivajo z intenzivnimi treningi. Sodnike je s svojim nastopom najbolj prepričala Gaja, ki je najboljša katašica – državna prvakinja Slovenije v tej kategoriji za leto 2016. Mesto za njo je Lea in na tretjem mestu Ana.

Prav tako so domači organizatorji z veseljem pričakovali nastop naslednjih katašev – Luke Beleta in Grege Zbila. Nastopila sta v kategoriji kate malčki. Grega tokrat ni dosegel vidnejše uvrstitve, je pa na dobri poti, saj vztrajno sledi svojemu vrstniku – Luki. Ta je branil naziv državnega prvaka iz prejšnjega leta in tudi tokrat zmagal tekmo brez izgubljene zastavice in tako postal že drugič državni prvak Slovenije. Tudi brata Hartl, ki sta nastopila v disciplini kata – kadeti, že kar nekaj let sodita v sam vrh karateja v Sloveniji. Znova je prišlo do bratskega finala, kjer je sodnike s svojim nastopom tokrat bolj očaral Bor, Jan pa je tekmovanje končal na prav tako odličnem drugem mestu.  

Dva tekmovalca sta za KKKO nastopila tudi v disciplini kumite – dečki nad 45 kg. Jakob Žumer kljub kar nekaj dobrim rezultatom v tej sezoni na tej tekmi vidnejše uvrstitve ni dosegel. Med tem pa je Nejc Kunštek upravičil pričakovanja in zopet pokazal zelo dobro formo, borbeni duh in taktiko. Premagal je vse nasprotnike na žrebni listi in na koncu postal že četrtič državni prvak Slovenije.

Naslednja dva tekmovalca sta se pomerila v kategoriji kumite – mlajši kadeti nad 55 kg – Timotej Jordan in Žan Luka Lesnika. Morda že malo samovšečno, a tudi od njiju so pri KKKO pričakovali sam vrh. In kmalu se je izkazalo, da pričakovanja niso bila nerealna. Odlično sta se borila, postopoma prebijala proti vrhu, pokazala pravo mero zbranosti in koncentracije do samega finala, kjer sta se pomerila med seboj. Drugo mesto je tako osvojil Žan Luka Lesnika. Državni prvak Slovenije za leto 2016 v njuni kategoriji pa je postal Timotej Jordan.

Tekmo sta zaključila brata Hartl, ki sta nastopila tokrat že drugič ta dan, in sicer v kategoriji kumite – kadeti do 57 kg. Tudi tu sta dosegla odlične rezultate, saj je na koncu Bor slavil na drugem in Jan na tretjem mestu.

Karate klub Kozjansko in Obsotelje je bil na koncu razglašen tudi za najboljši klub tekmovanja, kar je nov mejnik in plod trdega, entuzijastičnega in srčnega dela kluba že skoraj polnih 30 let.

Seveda pa vsega tega nebi bilo, če klub nebi imel toliko prijateljev in simpatizerjev, ki so vedno in tudi tokrat – pri organizaciji državnega prvenstva, bili pripravljeni sodelovati, pomagati, si vzeti čas za karate – šport, ki združuje in s katerim živijo. 

Seveda pa bi bilo tako veliko tekmovanje nemogoče izvesti brez pomoči tistih, ki so jih tudi sponzorsko podprli. Zahvala gre: podjetju Rajmax d.o.o. iz Kozjega, podjetju MOS Servis d.o.o. iz Mestinja, podjetju RMS NET D.O.O., podjetju VITAL MESTINJE, Steklarni Rogaška Slatina d.o.o., enoti proizvodnje embalaže Kozje, gostišču Jurg, cvetličarni Ružica, Trgovini in mesnici AM-AM,  Klubu študentov Šmarske regije in Obsotelja in Turizmu Podčetrtek. Zahvala gre tudi zdravniški oskrbi dr. Janiju Pečovniku in članu kluba Zlatku Žumru, Twirling klubu in skupini Kvarta za kulturni program.

Po besedah poročila Karate zveze Slovenije o tekmovanju so dokazali, da je lahko tudi karate tekmovanje lep dogodek, tako za tekmovalce spremljevalce kot za gledalce, saj je tekmovanje bilo organizirano na najvišjem možnem nivoju v smislu tekmovalnega dela kot spremljevalnega.

Miha Romih, glavni trener in predsednik kluba