Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncert Mance Izmajlove v Šmarju (foto in video)


Zadnjega novembra se je v Kulturnem domu Šmarje odvil koncert Mance Izmajlove, naslovljen Pesmi mojih krajev. Približno dvestotim obiskovalcem je Izmajlova skupaj s spremljevalnim triom pričarala večer slovenskih narodnih, ponarodelih in Avsenikovih pesmi v novi preobleki. Zaradi nepredvidenih obveznosti je na koncertu manjkal njen mož Benjamim.

Slovanska duša in 100 srčnih koncertov Mance Izmajlove

Slovenska pevka mezzosopranistka Manca Izmajlova, ki je največji uspeh doživela z albumom Slovanska duša, na katerem ob spremljavi Ruskega državnega filmskega simfoničnega orkestra poje priredbe skladb iz slovanskih držav, je znana tudi po izvajanju operne in popularne glasbe. 

Izmajlova je nastopala po vsem svetu, za seboj ima približno tisoč koncertov in nastopov. Poje v dvajsetih jezikih (tudi v finščini, islandščini, madžarščini, svahiliju…). Pesmi njenega projekta Slovanska duša poje v originalnih, osmih jezikih.

Pred štirimi leti, jeseni 2012, sta Manca in Benjamin Izmajlov, kot nekakšen odgovor na gospodarsko krizo, pričela s projektom “100 srčnih koncertov”, ki je nastal iz njune želje prinesti dobro glasbo in iskreno izvedbo slovenskih domoljubnih in ljubezenskih pesmi v čim več slovenskih krajev. Enega izmed koncertov smo v Šentjurju spremljali tudi mi (klik!).

01-manca_izmajlova_smarje_2016_2

Izmajlova navdušila z večerom slovenske glasbe

Koncert v Šmarju, naslovljen Pesmi mojih krajev, je bil namenjen predstavitvi pesmi, ki so jih prepevali že naši starši. Seveda pa je želja izvajalcev, da bi se ohranile in bi jih z enakim žarom prepevali zanamci.

Poleg izjemne vokalistke Izmajlove velja omeniti člane zasedbe Slovenski trio in sicer harmonikarja Tomaža Cilenška, kitarista Janija Kavalarja in kontrabasista Srečka Langusa

Slovenski trio je posebej navdušil z venčkom Avsenikovih, seveda pa so bili enkratna spremljava Izmajlovi. 

Vabljeni k ogledu video posnetka, v katerega smo zajeli utrinke sinočnjega koncerta.

 

eH

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”577″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]zur-polsi