Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška naprej s +120, Tajfun izločil Podčetrtane


kosarka_tajfun_podcetrek_november_2016Sinoči se je za ekipe z našega območja zaključil 3. krog pokalnega košarkarskega tekmovanja. Rogaška je imela s šoštanjsko Elektro znova lažji trening, v Šentjurju pa je bilo na tekmi s Podčetrtani veliko bolj napeto, tudi zato, ker se je prvo srečanje končalo le s točko razlike za Tajfun.

V Hruševcu so gostitelji so začeli podjetneje in po 10 minutah vodili z 18:10. Gostujoča zasedba, ki je igrala brez prvega strelca, centra, Anžeta Cerkovnika je do polčasa zaostanek znižala na štiri točke.

Še bolj konkretni so bili termalci po glavnem odmoru, saj je kapetan Boštjan Trupaj za začetek zadel dve trojki, gostom pa je uspela serija 0:10. Sledila je domača serija z 8:1, a se gostje niso dali dali in po zaslugi Nejca Strnada, ki je v tretji četrtini dosegel 11 točk, po 30 minutah vodili za dve točki, ki bi jih tudi popeljali v 4. krog.

V zadnjem desetminutju sta se pri Tajfunu razigrala Jaka Brodnik in Malcolm Grant in domača prednost je narasla na dvomestno število. Termalci se v zadnjem naletu niso uspeli nevarneje približati, tako da se je šentjurska ekipa v nadaljevanje uvrstila z 8 točkami prednosti.

Tajfun : Terme Olimia Podčetrtek 61:54 (izid prve tekme 56:55)

Brodnik 12; Buda 15, Strnad 13, …

Rogaška : Elektra Šoštanj 128:57 (izid prve tekme 105:56)

Božak 29, Šakotić 23, Šantelj 20, …

Žreb nasprotnikov v 4. krogu pokala bo v četrtek. V okviru državnega prvenstva bodo Podčetrtani v petek ob 18.45 igrali tekmo v Stožicah. V soboto bo Rogaška gostovala pri državnih prvakih v Domžalah. V ponedeljek, 28. novembra, se bosta ob 18.45 v Hruševcu pomerila Tajfun in Hopsi.

oblast-polsi-klik