Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Policijsko poročilo PP Šentjur: 16. 11. 2016


images_slike3_ured10_sentjur_policijska_postaja_sentjurVlom v bencinski servis

V noči na 1. 11. 2016 so neznanci vlomili v bencinski servis Mol v Lazah pri Dramljah in odtujili večje število tobačnih izdelkov.

Tatvina orodja

Občan je 2. 11. 2016 naznanil, da mu je neznanec odtujil motorno žago in motorno kosilnico na nitko. Z dejanjem je oškodovan za okoli 1.000 EUR. Storilci bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo.

Poškodovanje plakatov

Policisti so bili 2. 11 .2016 seznanjeni, da so neznani vandali preko vikenda in praznikov v Športnem parku v Šentjurju poškodovali več reklamnih panojev in enega odtujili. Policist zbirajo obvestila o nepridipravu.

Kršitev javnega reda in miru

Policisti so bili 5. 11. 2016 obveščeni, da je prišlo do kršitve javnega reda in miru v Kostrivnici. Policisti so na kraju ugotovili, da je prišlo do spora v družini in kršiteljici, ki je kršila določila zakona o varstvu javnega reda in miru, izdali plačilni nalog.

Zaseg konoplje

Policisti so 6. 11. 2016 na železniški postaji v Šentjurju zasegli v cigareto zavite rastlinske delce, za katere se sumi, da gre za konopljo. Po analizi bo v pozitivnem primeru zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.

Alkohol

Policisti so 8.11. 2016 v večernem času pri kontroli cestnega prometa zaustavili in kontrolirali voznico osebnega avtomobila, ki je kazala očitne znake alkoholiziranosti, omenjeno pa je potrdil tudi alkotest. Epilog bo zadeva dobila na sodišču.

Vlomi v stanovanjski hiši

Neznani storilec je 12. 11. 2016 vlomil v stanovanjsko hišo v Marija Dobju, od koder je odtujil denar. Storilci še zbirajo obvestila o nepridipravu.

V Trnovcu pa je 13.11.2016 neznanec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo, vendar sta ga presenetila in pregnala lastnika, ki ju očitno ni pričakoval v hiši.

Poškodovanje tuje stvari

Policisti so bili 14. 11. 2016 obveščeni, da je občanka z avtomobilom na dovozni cesti navozila na vijake, ki jih je tja nastavil neznanec. Voznica je pri tem poškodovala pnevmatiko na vozilu.

 

Dnevi so vedno krajši in temu primeru vedno hitreje pade mrak. Občane opozarjamo, da se ta čas poveča število vlomov v stanovanjske hiše, tako naj bodo pozorni, ko odhajajo od doma, predvsem na osebe in vozila, ki jih ne poznajo, prav tako pa naj zaklepajo vrata ter poskrbijo, da hiša ni videti prazna (prižgane luči, prižgani televizorji).

 Prav tako vse občane naprošamo, da če opazijo sumljive osebe, o tem obvestijo policijsko postajo Šentjur ali pa na številko 113.

 

Po pooblastilu komandirja PP

 Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Policijski inšpektor specialist III

sola-voznje-polsi-klik