Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaško Slatino obiskalo 86 častnih konzulov (foto in video)


castni_konzuli_v_rogaski_slatini_1Danes je v okviru drugega srečanja častnih konzulov Republike Slovenije Rogaško Slatino obiskalo 86 častnih konzulov iz 54 držav. Obisk je potekal v organizaciji Ministrstva za zunanje zadeve ob sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije ter Občino Rogaška Slatina. Po letu 2010 je to šele drugo srečanje konzulov, ki delujejo v Sloveniji.

Namen srečanja konzulom prikazati realno stanje v Sloveniji

Srečanje je bilo v prvi vrsti namenjeno predstavitvi Slovenije in slovenskega gospodarstva ter poglabljanju in vzpostavljanju novih stikov častnih konzulov s predstavniki slovenskih državnih organov ter gospodarstva, saj konzuli s pomočjo svojih uglednih položajev v državi, v kateri živijo in delujejo, promovirajo interese Slovenije. Po besedah Franca Buta, koordinatorja srečanja, se je na dogodek odzvalo lepo število častnih konzulov. Kar sedem držav je bilo zastopanih s tremi ali več častnimi konzuli (ZDA z 8, Italija s 7 in Indija s 4 konzuli).

Konzuli obiskali Steklarno Rogaška, Anin dvor in se sprehodili po parku

Visoki gostje so si ob prihodu v Rogaško Slatino najprej ogledali Steklarno Rogaška, kjer jih je sprejel direktor Jim Walsh. Po ogledu jih je v Aninem dvoru sprejel in nagovoril slatinski župan mag. Branko Kidrič. Tam so imeli gospodarstveniki še pred sprehodom skozi park do Grand Hotela Rogaška priložnost neformalnega druženja in razgovora s konzuli.

castni_konzuli_v_rogaski_slatini_2

Pred kamero smo povabili tudi župana Branka Kidriča, ki nam je povedal, kaj tovrstni obisk pomeni za kraj in gospodarstvenike, ki delujejo v kraju in širše.

Slovenski podjetniki v Rogaški Slatini navezovali stike

V Rogaški Slatini je bilo predvideno srečanje častnih generalnih konzulov in častnih konzulov s predstavniki slovenskih podjetij. Torej odlična priložnost za navezavo ali obnovo stikov, ki lahko predstavljajo pomemben kontaktni kanal pri gospodarskem sodelovanju s tujino.

Predstavniki slovenskih podjetij so se s posameznimi konzuli lahko srečali in pokramljali ob delovni večerji v Grand Hoteli Rogaška.

Jutri bodo konzuli obiskali Luko Koper, ob kosilu jih bo nagovoril gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ogledali si bodo še Piran in Postojnsko jamo.

eH