Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 19. 10. 2016


images_slike3_ured10_sentjur_policijska_postaja_sentjur

Proizvodnja prepovedanih drog

Policisti so 11. 10. 2016 na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri občanu, kjer so našli in zasegli rastlinske delce in sadike rastlin, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo Konoplja, neprijavljeno orožje, vozilo, ki je bilo zavedeno kot odtujeno, ter motorno kolo, ki je imelo zbrušene številke. Zoper osumljence sledijo kazenske ovadbe, kakor tudi postopki o prekršku.

Poskus vloma

Neznanci so v času od 13. do 14. 10. 2016 poskušali vlomiti v avtomat za žetone v samopostrežni avtopralnici v Šentjurju. Vlomiti jim ni uspelo, so pa lastnika s svojim dejanjem vseeno oškodovali za okoli 500 EUR.

Grožnja

Policiste je 15. 10. 2016 občan obvestil, da mu grozita znanca, in sicer zaradi dogodkov, ki naj bi se zgodili pred dvema letoma. Policisti bodo zbrali obvestila od »groziteljev« ter zoper njiju podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja pa bodo zbrali tudi obvestila od naznanitelja ter v primeru ugotovitve elementov podali kazensko ovadbo tudi zoper njega.

Kršitev javnega reda in miru

Policisti so bili 16. 10. 2016 obveščeni, da je prišlo do spora med bivšima partnerjema. Policisti so na kraju ugotovili, da naj bi kršila javni red in mir občanka, ki ji je bil zato izdan plačilni nalog.

Prodaja oblačil po domovih

Da neznanka prodaja oblačila in je pri tem vsiljiva so bili obveščeni policisti 16. 10. 2016. Ugotovljeno je bilo, da je neznanka, ki je govorila hrvaško, na Tratni pri Grobelnem vozila od hiše do hiše in na vsiljiv način hotela prodati oblačila. S kraja je odpeljala z osebnim avtomobilom Renault Scenic, hrvaških reg. tablic. Policistom PP Šentjur in iz sosednje enote je ni uspelo izslediti.

V primeru tovrstnih dogodkov občane naprošajo, da obvestijo policiste, saj s takšnimi prodajalci dostikrat odide kakšna dragocenost.

Nasilje v družini

Policisti so bili 16. 10. 2016 obveščeni, da je prišlo do spora med partnerjema. Na kraju so policisti ugotovili, da je občan fizično obračunal s partnerico, prav tako pa naj bi že v preteklosti nad njo izvajal nasilje. Izrečena mu je bila prepoved približevanja, zoper njega pa sledi tudi  kazenska ovadba.

 

 Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Policijski inšpektor specialist III

gustav-2016-klik