2. srečanje folklornih skupin odraslih s posebnimi potrebami v Šentjurju

17. 10. 2016 12:32

srecanje_folklornih_skupin_posebne_potrebe_2016_1V soboto, 15. oktobra, se je v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur v okviru Ipavčevih kulturnih dnevov odvilo 2. srečanje folklornih skupin odraslih s posebnimi potrebami. Dogodek, na katerem je nastopilo kar 17 skupin iz Slovenije, pa tudi s sosednje Hrvaške, je že po drugi postavitvi pridobil predznak mednarodni. Odvil se je v soorganizaciji Zveze Sožitje Slovenije, VDC Šentjur in JSKD OI Šentjur.

Osnovni namen in poslanstvo srečanja je bil, da se tudi odrasli s posebnimi potrebami predstavijo na strokovno spremljani prireditvi in se družijo s folklorniki iz drugih koncev Slovenije in tujine. Tovrstni dogodki so odličen primer spodbujanja socialne integracije med odraslimi osebami z motnjami v duševnem razvoju ter večinsko populacijo vseh generacij. Slednje sta izpostavila in pozdravila župan občine Šentjur Marko Diaci in direktor VDC Šentjur Leon Štemberger, ki sta pred pričetkom nagovorila zbrane.

srecanje_folklornih_skupin_posebne_potrebe_2016_2

Na srečanju so se predstavili: člani FS Mravlja (skupina Društva Sožitje Lenart in VDC Polž Maribor, enota Lenart), FS VDC Črnomelj, FS Saša, VDC Saša, FS Nagelj, CUDV Dobrna, FS Obalnega društva Sožitje, FS Društva Sožitje Kranj, FS CUDV Črna na Koroškem, FS VDC Sožitje Ptuj, FS Jelčki, Društvo sožitje Škofja Loka, FS VDC Šmarje pri Jelšah, FS Grlice, VDC Ince, FS Burko, VDC Ajdovščina – Vipava, FS Čukec, Društvo Sožitje Grosuplje, FS Sožitje Krško, FS Mi mamo se fajn, Medobčinsko društvo Sožitje Zgornje Dravske doline in VDC Muta, FS Dnevni centar za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula in FS Mavrica, Društvo Sožitje Šentjur in VDC Šentjur.

Srečanje je tudi tokrat spremljala strokovna sodelavka Martina Režek. Slednja je ob koncu pohvalila mentorje za njihov trud in opravljeno delo, seveda jim je podala strokovne napotke za naprej. Po uradnem delu so nastopajoči skupaj obedovali pod šotorom na Zgornjem trgu v Šentjurju.

eH

gustav-2016-klik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 1,522 seconds.