Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rokovo poletje 2016 se je poslovilo z eleganco flavte in klavirja (foto, video)


  harmonija-flavta-klavir3  Zaključek festivala klasične glasbe Rokovo poletje, ki ga že nekaj zadnjih poletij v baročni cerkvi sv. Roka nad Šmarjem  organizira Knjižnica Šmarje pri Jelšah, je letos postregel z Eleganca flavte in klavirja.

harmonija-flavta-klavir4Poslušalce sta razvajali domačinki, Urška Hrovat na flavti in Mateja Hladnik na klavirju. Naslov koncerta je povsem upravičil doživetje – glasbenici sta izbrali eleganten program in ga odigrali tako lahkotno in elegantno, kot da je povsem preprost in bi ga znal izvesti vsak. Čeprav zahtevne, pa so bile skladbe prijetne in poslušljive, celo nekam znane, kot da bi vse že nekje slišali.

Bachova sonata v e-molu je z nekaj hitrimi in nekaj umirjenimi stavki lepo odprla koncert, nato hitra in kar nekoliko nagajiva Rutterjeva Antična suita, sledila je žametna in usodna Tango fantazija, nato 2 stavka Taktakishvilijeva sonate in za zaključek kar malo filmska Puciharjeva 4 little movements.

Zbiranje v soju sončnega zahoda, topel poletni večer in predvsem prekrasna notranjost baročne cerkve so še okrepili občutek romantike in elegance. Nič čudnega torej, da so stari in mladi (tudi tisti najmlajši!) kot uročeni zbrano in mirno poslušali celoten koncert.harmonija-flavta-klavir5

Brez pretiravanja lahko rečemo, da sta Urška in Mateja Rokovo poletje zaključili v velikem slogu in da si tudi prihodnje poletje želimo še več takšnih koncertov!

Oglejte si krajši video insert s koncerta:

L. Č.

kino_smarje_polovicka