Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtek: podelili občinska priznanja in obeležili 50 let Term Olimia (foto in video)


slavnostna_seja_podcetrtek_in_50_let_term_olimia_1Minuli petek so v Podčetrtku obeležili kar dva velika dogodka – slavnostno sejo s podelitvijo občinskih priznanj in 50 let termalnega turizma. Dogodka so se poleg župana občine Podčetrtek Petra Misje in občinskih nagrajencev ter svetnikov udeležili tudi predsednik vlade Miro Cerar, nekdanji dolgoletni direktor term, aktualni gospodarski minister Zdravko Počivalšek, župani sosednjih občin in številni drugi visoki gostje.

Ključno za uspeh je vsestransko sodelovanje

Na prireditvi, ki je potekala v Wellness centru Orhidelia, je uspešno turistično zgodbo predstavil direktor Term Olimia Florijan Vasle. Zanjo so po njegovih besedah zaslužni bivši direktorji, ki so se slovesnosti tudi udeležili, prav tako pa tudi delavci in krajani. Seveda pa gredo zasluge odličnemu sodelovanju z lokalnim okoljem. Celotnemu nagovoru lahko prisluhnete tukaj:

Po nagovoru Vasleta pa je Drago Bulc, znan novinar in poznavalec turizma, na oder povabil nekdanje direktorje Term Olimia, ki so prav vsi po vrsti pustili pečat v podčetrteškem turizmu.

slavnostna_seja_podcetrtek_in_50_let_term_olimia_2

Peter Misja, župan občine Podčetrtek in predsednik Turistične zveze Slovenije, je v nagovoru izpostavil odlično sodelovanje med Občino in Termami ter seveda lokalnim okoljem. Po njegovih besedah je ključ do uspeha “brcanje na isti gol”. Celotnemu nagovoru lahko prisluhnete tukaj:

Zbrane nagovorila tudi gospodarski minister Počivalšek in premier Miro Cerar

Terme Olimia na leto zabeležijo preko 300 000 nočitev, med gosti prevladujejo tujci, med njimi je največ Italijanov in Avstrijcev, sledijo jim Hrvati, Srbi in Nemci. Pomena in veličine enega najbolj prepoznavnih in uspešnih naravnih zdravilišč v Sloveniji pa se zavedata tudi nekdanji direktor in sedanji gospodarski minister Zdravko Počivalšek ter predsednik vlade Miro Cerar.

slavnostna_seja_podcetrtek_in_50_let_term_olimia_3

Počivalšek je v nagovoru izpostavil, da je tako za turizem kot za ostale panoge na nacionalni ravni še kako pomembno, da znajo ključni akterji stopiti skupaj, za Terme Olimia pa je pomembna tudi zgodba, ki je nekoliko drugačna in je po njegovem ena ključnih vodil za uspešen preboj turizma. Celotnemu nagovoru lahko prisluhnete tukaj:

Uspeh in vizijo Term Olimia pa je pohvalil tudi predsednik vlade Miro Cerar, ki je večkrat koristil njihovo ponudbo. V govoru je izpostavil, da za uspešno zgodbo stojijo tako Terme Olimia kot celotna turistična destinacija. Zahvalil se je ključnim akterjem, saj po njegovem ravno ti Slovencem omogočajo zdravje, ob tem pa še dodatno aktivno življenje, katerega skupni imenovalec je kakovost. Tudi njegovemu nagovoru lahko v celoti prisluhnete tukaj:

Na Slavnostni seji podelili priznanja in plakete

Ob obeležitvi 50-letnice termalnega turizma pa je župan Peter Misja podelil občinska priznanja, letos kar šest. Za 25 let uspešnega dela na vzgojno-izobraževalnem področju in aktivno vsestransko delovanje v lokalni skupnosti je plaketo občine je prejel nekdanji ravnatelj OŠ Podčetrtek Darko Pepevnik.

slavnostna_seja_podcetrtek_in_50_let_term_olimia_4

Priznanje občine je za večletno aktivno sodelovanje v Krajevni skupnosti in na drugih področjih prejel Martin Vrenko. Športni klub Virštanj je ob 10-letnici delovanja prejel denarno nagrado.

Posebni priznanji sta prejeli Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje in Daniel Sovinc.

Seveda pa je župan Misja za 50 let uspešnega delovanja in za njihov prispevek k vsestranskemu razvoju občine in širše Termam Olimia podelil posebno plaketo občine kot najvišje občinsko priznanje.

slavnostna_seja_podcetrtek_in_50_let_term_olimia_5

Pred kamero smo povabili nekdanjega ravnatelja OŠ Podčetrtek Darka Pepevnika, ki nam je zaupal občutke ob prejemu plakete občine. Prisluhnete mu lahko tukaj:

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

sekstakord-polsi-2016