Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Člani TK Kozje ubranili naslov obsoteljskega teniškega prvaka


prvi dve ekipi VSTL 2016Zaključila se je 11. sezona Veteranske Sotelske teniške lige, ki jo vodi Tenis klub Rogaška. Ta sezona je bila nekaj posebnega, saj so ekipe prvič nastopale v dveh ligah. Rekordnih 11 ekip je bilo razdeljenih v prvo in drugo ligo. V prvi ligi je nastopalo šest, v drugi pa pet ekip, ki so se v spomladanskem delu pomerile vsaka z vsako, nato pa je sledilo še razigravanje.

Pred počitnicami so bile odigrane četrfinalne tekme, po katerih so v igri za naslov prvaka ostale še ekipe TK Gorica, TK Šentjur 1, TK Rogaška Crystal in TK Kozje 1. V začetku septembra so bile na sporedu še polfinalne in finalne tekme. V prvem polfinalu sta se v Gorici pri Slivnici pomerili ekipi TK Gorica, ki je bila najboljša po rednem delu lige in TK Kozje 1, ki je branila naslov prvaka. V ponovitvi lanskega finala so bili ponovno boljši Kozjani, ki so zmagali z rezultatom 3:2. Točke za zmagovalce so prispevali Blaž Hartl, Igor Cesarec in Iztok Artič, za poražence pa Oskar Drobne in dvojica. V drugem polfinalu je bila ekipa TK Šentjur 1 z rezultatom 4:1 boljša od ekipe TK Rogaška Crystal. Slednja je potem z enakim rezultatom izgubila tudi tekmo za tretje mesto proti ekipi TK Gorica.

Veliki finale lige je bil na sporedu 13. septembra na teniških igriščih v Šentjurju. Dvoboj med ekipama TK Šentjur 1 in TK Kozje 1 je bil odločen že po posamičnih dvobojih, saj so za Kozje 1 zmagali Igor Cesarec, Mladen Kantoci in Iztok Artič, za domačine pa le Tibor Orač. Kozjani so nato tekmo dvojic predali in se s skupnim rezultatom 3:2 veselili drugega naslova prvaka VSTL. Pokale je kapetanoma prvih dveh ekip predal predstavnik organizatorja, TK Rogaška, Mirko Žerak, ki je izrazil zadovoljstvo nad potekom lige in dejstvom, da sta bili prvič dve ligi. Prehodni pokal za prvaka lige bo tako še eno leto ostal v Kozjem.

Naj omenimo še najboljše v drugi ligi. Prvak druge lige je ekipa TK Planina, ki bo naslednjo sezono v prvi ligi nadomestila ekipo TK Šentjur 2, uspeh Kozjanov pa je dopolnila ekipa TK Kozje 2, ki je nastopila sploh prvič in osvojila drugo mesto v drugi ligi, tretja pa je bila ekipa TK Rogatec. (R.G.)

*na sliki člani obeh prvouvrščenih ekip

polovicka_celje_klik