Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Angelska nedelja z obnovljenim sv. Križem in prehodno povorko (foto)


angelska nedelja 2016Na območju Planine pri Sevnici je eden največjih dogodkov tradicionalna angelska nedelja, kjer se zberejo romarji in domačini, ki pripravijo tudi povorko z etnografskimi elementi. Tokratna je bila 39. po vrsti in je bila v znamenju nekoliko slabše udeležbe vozov, vsekaj drugače pa bo gotovo prihodnje leto, ko bodo pripravili jubilejno prireditev.

Še pred dogajanjem v trgu so se dopoldan mnogi odpravili na “Lipo” oz. k sv. Križu, kjer so s pomočjo župnika Vlada Zupančiča blagoslovili novo pridobitev. Domače podjetje Asfalt Kovač je bilo namreč pobudnik in donator prenove tamkajšnje cerkve, ki ima poleg osvežene fasade tudi obnovljen zvon.

Prisotni so potezo prokurista podjetja Mirka Kovača glasno pozdravili, ob začetku kulturnega programa pa je iz ust planinskih pevcev zadonela Zdravljica. Obiskovalci so užili brezplačen obrok in hmeljni napitek, nekateri pa so izkoristili zgodovinsko možnost in se s 733 metrov visoke vzpetine, ki je nekoč gostila rockerski festival, zloglasno Klumpanje, kot ga je imanovala govornica, popeljali z vlakcem, ki je na poti obiskal tudi asfaltno bazo v Planinski bazi, kjer so si obiskovalci lahko ogledali manjši živalski vrt podjetja, ki letos proslavlja desetletnico.

V preteklih letih je Kovač s svojim podjetjem obnovil še cerkve na Planini, v Planinski vasi, v Šentvidu pri Planini, pa tudi za naslednje leto že ima izoblikovano idejo.

*bR; foto: M. L./KSP

sekstakord-polsi-2016