Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ansambel Sekstakord pojasnjuje, zakaj so igrali na avtocesti


sekstakord 2015Družabna omrežja in kasneje tudi mediji so v soboto in naslednjih dneh poročali o dogajanju pri zastoju na avtocestnem izvozu Celje – zahod, ko so za instrumente prijeli člani dobjansko-šentjurske zasedbe Sekstakord.

Zaradi napačnih interpretacij so člani zasedbe objavili izjavo, kjer pojasnjujejo potek dogodkov.

Izjavo objavljamo v celoti:

Marsikdo je med sobotnim brskanjem po spletu ali gledanjem informativnih oddaj ujel dogajanje na štajerski avtocesti malo pred izvozom Celje – zahod.

Za prometno nesrečo, v kateri je bila lažje poškodovana ena oseba je v soboto, 27. 8. po deveti uri zjutraj nastala nekaj kilometrska kolona v kateri smo bili ujeti tudi člani zasedbe Sekstakord, ki smo bili namenjeni proti Primorski, saj nas je tam čakal nastop.

Med mučnim čakanjem na vročem soncu so ljudje pričeli zapuščati avtomobile, saj je vročina v avtomobilu že po nekaj minutah v takšnih okoliščinah – direktno sonce, beton in asfalt povsod okrog – neznosna.

Opozoriti moramo vse udeležene v različnih debatah, ki v zvezi s tem dogodkom polnijo spletne strani, da je bilo naše vozilo eno izmed redkih, ki se je pravočasno razvrstilo v koloni, da je ta omogočala nemoten prehod vsem intervencijskim vozilom, radi pa bi prav tako poudarili, da smo bili priča rahlo zmotni presoji določenih motoristov in voznikov avtomobilov, ki so se odločili, da je reševalni pas namenjen tudi njim, pa to niso bila intervencijska vozila.

Ko so vsa ta vozila našla pot mimo kolone, po več kot pol urnem čakanju in informacijah, da v nesreči ni bilo hujših poškodb smo se s fanti odločili, da bomo s svojo glasbo malo sprostili ozračje. Sekstakord je namreč zasedba, ki igra narodno in zabavno glasbo, ta pa je namenjena ljudem v sprostitev. Naš nastop ni bila veselica, kot navajajo spletni komentarji. Odigrali smo dve pesmi, za tem pa so udeleženci v prometu prišli do nas, se nam zahvaljevali in nam ploskali, prav tako pa smo, na malo poseben način, tujcem ujetim v koloni prikazali kratko lekcijo slovenske narodno-zabavne zgodbe.

S tem dejanjem nismo želeli nikogar žaliti, igrali smo z zavedanjem, da ob nesreči ni bilo resnih poškodb, za igranje smo uporabili odstavni pas, prostor, ki bi ob morebitnem prihodu intervencijskim vozilom omogočal varen prehod, s posnetka pa je prav tako razvidno, da smo igrali ob našem prevoznem sredstvu in ob sprostitvi prometnega krča nihče ni nikogar čakal.

Naše igranje bi bilo smrtno nevarno, če bi se odločili igrati ob sproščenem prometu, tako pa smo se po pogovoru odločili, da v omenjenih okoliščinah ne ogrožamo drugih in tudi sebe ne.

Treba se je zavedati dejstva, da mora od nečesa živeti rumeni tisk in tako smo po manj kot pol ure od objave posnetka že lahko brali o “VESELICAH NA ŠTAJERKI” in podobno …

OBIŠČITE KONCERT SEKSTAKORDA V ŠENTJURJU – PRVIH 32 NAROČNIKOV POL CENEJE

Morda raje kot na avtocesti, pa boste odličnim glasbenikom ansambla Sekstakord prisluhnili na koncertu ob petletnici delovanja, ki bo v soboto, 17. 9. 2016 ob 20. uri v dvorani šentjurskih olimpijcev osnovne šole Franca Malgaja v Šentjurju. Nastopili bodo z gosti Ylenio Zobec, Kvintetom Dori in  Ansamblom Roka Žlindre.

Kozjansko.info pa na svoji strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si prvim 32 naročnikom ponuja pol cenejše vstopnice za šentjurski koncert ansambla Sekstakord.

Pol cenejše vstopnice naročite tukaj:

sekstakord-polsi-2016