Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Veliko praznovanje ob krajevnem prazniku v Loki pri Žusmu (foto)


Soboto popoldan so se na Dobrini zbrali krajanke in krajani Krajevne skupnosti Loka pri Žusmu. Skupaj z gosti so odprli obnovljeno cesto, podelili priznanja zaslužnim sokrajanom in se ob veseli glasbi zabavali pozno v  noč
Slovnastni program so popestrili domači kulturniki in gostje iz bližnjih krajev. Zaigrali so Fantje z Žusma, ki skupaj nastopajo že 20 let. Druži jih ljubezen do glasbe – tako ljudske kot tudi avtorske. Med slednjimi smo na dogodku lahko prisluhnili pesmim Pozdravljena Loka, Kita cvetja in Sin slovenske matere.
KS Loka pri Zusmu-2
Zbrane je nagovoril Srečko Kranjčan, predsednik sveta KS Loke pri Žusmu, ki je poudaril, da si v prihodnosti želijo še več različnih investicij – najbolj koncesije za kamnolom.
Skupaj s šentjurskim podžupanom Robertom Polnarjem sta izpostavila, da je to edina redkih KS, ki ima lastna sredstva, ki niso zanemarljiva, in s tem lažje uresničujejo investicije.
Nato so občinski in krajevni  veljaki skupaj odprli prenovljeno cesto med Gradom in Žusmom ter odsek Kapela-cerkev sv. Valentina.
Podžupan Robert Polnar, predsednik KS Srečko Kranjčan in predsednik komisije za nagrade KS Robert Žafran so zaslužnim krajanom podelili priznanja za njihovo prizadevnost. Zaslužili so si ga gasilci Prostovolnega gasilskega društva Loka pri Žusmu za vestno delo na področju gasilstva in promocije kraja. Danica Recko za uspešno in požrtvovalno turistično delo v kraju, Fantje z Žusma za uspešno delovanja na glasbenem področju, ohranjanju kulturne dediščina in promocijo kraja. Jan Žekar je prejel priznanje za uspešno šolanje – različne uspehe tako v šoli kot tudi izven nje.
KS Loka pri Zusmu
Predstavili so se tudi folkloristi FD Sveti Štefan, ki organizirano plešejo že 13 let. Skupino sestavlja devet parov in dva glasbenika. Delujejo pod vodstvom Srečka Kranjčana in Marjance Bračko, zaplesali pa so preplet štajerskih  plesov Dobro jutro ljubc’a moja.
Za glasbeno-zabavni del, ki se je nadaljeval pozno v noč pa so poskrbeli Kozjanski lumpi in ansabel Jug. Vabljeni k ogledu fotografij dogajanja.
Evelin Brodnik

muri-polsi-klik