Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 29. 8. 2016


PROMETNA NEZGODA IN KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

22. 8. 2016 se je v Podčetrtku zgodila prometna nezgoda, v kateri je voznica osebnega avtomobila trčila v zadnji del drugega vozila. V nezgodi ni bil nihče telesno poškodovan, oba voznika pa sta za kršitve prejela plačilne naloge prva zaradi povzročitev prometne nezgode, drugi pa zaradi kršitve javnega reda in mira.

NI USTAVIL POLICISTOM

22. 8. 2016 sta policista v kraju Pečica ustavljala voznika osebnega avtomobila. Voznik ni ustavil, ampak je nadaljeval z vožnjo. Zaradi tega sta policista zapeljala za vozilom, katero je  po nekaj kilometrih vožnje ustavilo in ko je ustavilo tudi policijsko vozilo, je voznik avtomobila zapeljal vzvratno in trčil v prednji del vozila.

Voznik je takoj po trčenju v policijsko vozilo odpeljal naprej do stanovanjske hiše in vozilo ustavil. Voznik in sopotnik sta iz vozila pobegnila. Voznik in sopotnik sta bila izsledena  in prejela plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in mira.  Zoper voznik pa bo zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov uveden prekrškovni postopek.

ZASEG VOZIL

V preteklih dneh so bila na območju PP Šmarje pri Jelšah zasežena tri motorna vozila. Dva vozila sta bila zasežena, ker sta ju voznika vozila brez  vozniškega dovoljenja, tretje vozilo pa je bilo zaseženo, ker voznik ni upošteval odredbe policista o prepovedi nadaljnje vožnje, saj je vozilo vozil pod vplivom alkohola.

Vsi trije občani bodo morali svoja početja pojasniti sodniku.

PROMETNA NEZGODA

26. 8. 2016 so bili policisti obveščeni, da je voznik motornega kolesa na lokalni cesti na območju Buč padel in se telesno poškodoval. Na kraju je bilo ugotovljeno, da voznik motornega kolesa zaradi neprilagojene hitrosti ni več obvladal motornega kolesa, pri tem pa padel. Voznik je utrpel lažje telesne poškodbe, zaradi kršitve pa je prejel plačilni nalog.

PRIČETEK ŠOLSKEGA LETA

Policisti vse udeležence v cestnem prometu opozarjajo, da se v prihajajočih dneh počitnice zaključujejo, prične se šolsko leto v osnovnih in srednjih šolah. Zaradi tega bodo policisti bolj prisotnih v bližinah osnovnih in tudi srednjih šolah. Na širšem območju bo poostrena kontrola hitrosti, psihofizičnega stanja voznikov in uporaba varnostnih pasov.

Zaradi prisotnosti otrok v cestnem prometu policisti opozarjajo voznike, da pri vožnji upoštevajo cestnoprometna pravila in tako poskrbijo, da bodo otroci varno prišli v šolo in nato tudi domov.