Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pod Uršulo veselje ob novi cesti


cesta vodule 2016V Vodulah pri Dramljah, ki ležijo ob prometni avtocesti, so pridobili na novo asfaltirano cesto. Gre za odsek v dolžini 755 metrov med kmetijama Mastnak in Matjašič, ki mu bo v prihodnje sledila še nekaj krajša druga faza.

Skupno so za dela porabili 60 tisočakov, del financ in dela pa so prispevali tudi tamkajšnji krajani. Prizadevanja za ureditev ceste so sicer trajala pet let.

Za cestno podlago so namenili dobrih 26 tisočakov (13.430 € KS Dramlje po sklepu sveta KS – merila sofinanciranja 1.700 € /100 m, 3.500 € županova sredstva (sklep župana) in 9.114 € krajani po rednih pogodbah. Asfalt je stal 34.000 € in je v celoti financiran iz proračuna občine Šentjur, in sicer iz namenskega sklada za javne poti in nekategorizirane ceste na katerega se prijavljajo krajevne skupnosti.

Pri vsem skupaj so krajani opravili 230 delovnih ur, ki so zajemala sekanje dreves, čiščenje grmovja in košnjo, dosip bankin in valjanje, humusiranje brežin, odebelitev in sanacije ob jarku, setev trave ter izdelali hrastove ograje. Na ta način so prihranilo okoli dva tisočaka.

V prihodnje si želijo podobno urediti še preostali odsek, v dolžini okoli 25o metrov.

opera-sentjur-polsi-klik