Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Izmed kar 20 predlogov izbrali nagrajence ob občinskem prazniku Rogatca – plaketa tudi rockerjem s Sotle


Občina_Rogatec_grbVse od začetka avgusta se odvijajo prireditve ob prazniku Občine Rogatec, osrednja prireditev s podelitvijo priznanj pa bo v soboto, 3. septembra.

Znani so tudi prejemniki priznanj. Prostovoljno gasilsko društvo Dobovec bo prejelo denarno nagrado v višini 600 EUR. Majda Kramberger iz Društva žena Rogatec bo prejela priznanje, plaketi pa bosta prejeli glasbena skupina Mi2 (izg.: “midva”, op.) in Margareta Krivec.

Za podelitev denarne nagrade je prispelo 10 predlogov, za priznanje štiri in za plaketo pol ducata. Število predlogov je v vsakem primeru lepo, saj nekatere nekajkrat večje občine niti približno ne zmorejo pol takšnega števila. Preberite tudi obrazložitve!

PGD Dobovec pri Rogatcu je bilo ustanovljeno leta 1985 in trenutno šteje približno 60 članov v različnih starostnih kategorijah. V dobrih 30 letih prostovoljnega delovanja je društvo investiralo v gasilsko opremo in vozila ter v obdobju od leta 1995 do leta 2000 zgradilo nov vaško-gasilski dom. Letos so nabavili specialno gasilsko vozilo za gozdne požare, s katerim bodo lahko pomagali pri gašenju požarov tudi na območju sosednjih občin. V vseh teh letih so nesebično in z vso odgovornostjo pomagali pri gašenju požarov in reševanju drugih elementarnih nesreč, tako na območju Občine Rogatec, kot tudi širše. Lani je PGD pomagal štabu Civilne zaščite Občine Rogatec pri reševanju migrantske problematike na mejnem prehodu Dobovec ter nato še Slovenski vojski pri postavitvi žične ograje. Vseskozi aktivno sodelujejo na raznih gasilskih tekmovanjih ter z ostalimi društvi v regiji. Poleg navedenega se trudijo za podmladek v svojih vrstah.

Majda Kramberger je aktivna članica Društva žena Občine Rogatec ter mnoga leta tudi njegova predsednica. Je oseba, ki že desetletja aktivno sodeluje pri organizaciji kulturnega in družabnega življenja v Rogatcu ter se trudi pri promociji občine Rogatec tudi izven njenih meja. Skorajda ni dogodka, kjer ne bi bila prisotna, saj kadarkoli z veseljem pomaga. S prav posebno vnemo se zavzema tudi za ustno higieno in čiste zobke, kar se dolga leta trudi vcepiti tako bodočim staršem, v času materinske šole, kot nato tudi otrokom, vse od malih nog do zaključka osnovne šole. Brez ge. Majde Kramberger so tako razne kulinarične, pa tudi druge prireditve, zdravstvena predavanja, razstave in pogostitve, nepredstavljive.

Mi2 so slovenska rock skupina, katere začetki segajo v Rogatec leta 1995. Skupino sta ustanovila Jernej Dirnbek »Dimek« in Robert Firer »Fiki«. Slednji je skupino zapustil leta 1998. Na slovensko glasbeno sceno se je zasedba prebila s skladbo Črtica, v letih 1998 in 1999 pa so se skupini pridružili vsi člani današnje petčlanske zasedbe. Mi2 so v lanskem letu s koncertom ob 20. obletnici Od Črtice do Čiste jebe že 14 dni pred koncertom razprodali veliko dvorano Hale Tivoli, izšel pa je tudi dokumentarni film o skupini z naslovom Kdo = Mi2, režiserja Rudija Urana. Do danes je skupina izdala 7 samostojnih albumov, odigrala kakšnih 500 koncertov, posnela več videospotov in nanizala kup uspešnic. Poleg glasbenih stvaritev je v času obstoja skupine izšlo tudi več literarnih del. Fantje, od katerih štirje, in sicer Jernej Dirnbek, Egon Herman, Tone Kregar in Robi Novak, prihajajo iz Rogatca, Igor Orač pa iz Šmarja pri Jelšah, so se svojo neposredno iskrenostjo, humorjem, razgledanostjo in razumevanjem slovenskega človeka, vtisnili v srca mnogim generacijam. Občino Rogatec tako uspešno promovirajo že dobrih 20 let

Margareta Krivec je upokojena šivilja, ki je vsesplošno družbeno aktivna v občini Rogatec, še posebej v Krajevni skupnosti Donačka Gora. Je aktivna in vestna članica več društev na območju občine. V PGD Donačka Gora, katerega članica je že 20 let, vsa leta opravlja delo blagajnika in skrbnice gasilskega doma, ki se ponaša z lepo, tako notranjo, kot zunanjo podobo. Prav tako je en mandat delovala v Svetu KS Donačka Gora. Poleg navedenega je obenem tudi vsestransko solidarna in v vsakem trenutku pripravljena pomagati. Je aktivna članica Rdečega križa, pomaga pa tudi v Župniji Rogatec. Vrsto let sodeluje pri organizaciji in izvedbi različnih prireditev v občini, na katerih pušča svoj pečat. Ena takšnih je zagotovo tradicionalni Likof na taberhi, kjer ga. Margareta sodeluje v raznih etnoloških prikazih. S svojim predanim delom ter z vključevanjem v življenje in delo lokalne skupnosti je pomembno doprinesla v dobrobit kraja, na kar so krajani še posebej ponosni.

sentrupert-polsi-klik