Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Anin festival 2016: zdraviliško jedro Rog. Slatine vsak dan v znamenju glasbe (foto in video)


Že tradicionalni Anin festival v Rogaški Slatini, ki se je letos začel 19. 7. 2016 in bo trajal do 3. 9. 2016, je letos z bogatim glasbenim programom privabil mnogo obiskovalcev. Ob dopoldnevih in popoldnevih v paviljonu Tempel v zdraviliškem parku igra salonski orkester Musica Camerata, ki kot zdraviliški orkester v Rogaški Slatini deluje že več kot 40 let. V orkestru se združujejo priznani umetniki, akademsko izobraženi solisti, ki jih povezujejo priljubljene skladbe različnih skladateljev.

Orkester Musica Camerata v paviljonu Tempel v zdraviliškem parku.
Orkester Musica Camerata v paviljonu Tempel v zdraviliškem parku.

Do sedaj smo na Aninem festivalu lahko poslušali Uroša Periča (interpreteta Raya Charlesa), skupino Oriyon (francoski šansoni) le za trenutek, saj je bil koncert zaradi dežja nato odpovedan, pod arkadami Grand hotela je zaigral tango, skupina Quatro por tango, ki so z novim brezčasnim tangom nagovorili zbrano množico.

oriyon (Kopiraj)
Večer francoskih šansonov, skupina Oriyon.

V naslednjih dnevih se bodo v Rogaški Slatini v okviru Aninega festivala odvili še mnogi koncerti, in sicer v Rogaško prihajajo Flamenco Marenče trio, Maja Založnik, Igor Leonardi z gosti, Romana Krajnčan, Alenka Godec, Blaž Vrbič in drugi. Podroben koncertni napovednik si lahko pogledate tukaj. Vabljeni k ogledu galerije fotografij dosedanjih dogodkov in k ogledu videoprispevkov.

seviqc-polsi-klik