Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rjavici veselje ob novi cesti, Rogaška Slatina pa bolje povezana (foto, video)


Cesta Rjavica 2016-00010Rjavica, predel Rogaške Slatine ob meji s Hrvaško je bogatejši za cestno povezavo, ki ne povezuje samo spodnjega in zgornjega dela naselja, ampak bo prišel prav tudi kot povezava med Tržiščem in Rajnkovcem, zlati zanimiv pa bo za kolesarje, ki bodo tako imeli še eno možnost za raziskovanje zdraviliškega mesta.

Nekdanja poljska pot, ki je dvakrat prečkala železnico je sedaj speljana vzporedno s progo, celotna razdalja nove pridobitve pa znaša 640 metrov. Vrednost projekta, ki sta ga financirali Občina Rogaška Slatina in Mestna skupnost Rogaška Slatina je znašala 145 tisočakov. Z novo pridobitvijo so skrajšali tudi seznam nevarnih prometnih točk.

Pridobitve so se zelo razveselili krajani, ki so se polnoštevilno udeležili odprtja, ki so ga popestrili tudi mladi glasbeniki. Trak je županu Branku Kidriču in predsedniku MSRS Ivanu Povaleju pomagal prerezati domačin Anton Sajko, ki si je dolga leta želel in prizadeval za dotično cesto.

zica ob meji rajnkovec julij 2016V prihodnosti je trasa predvidena za vključitev h glavni kolesarski povezavi med Rogatcem in Podčetrtkom. V vsakem primeru bodo kolesarji, kakor tudi domačini, z večjim užitkom uporabljali prometno povezavo, ko bo z brega Sotle odstranjena rezilna žica, ki se v najbližji točki cesti povsem približa in si požvižgavali npr. pesmico, ki so jo tri četrtine skupine Kvarta izvedle ob odprtju.

bR

polovicka_celje_klik